Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Πυρκαγιά στον Πύργο Τηλλυρίας


Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 06.00 το πρωί στην περιοχή του Πύργου Τηλλυρίας, στην καρδιά του δάσους της Πάφου.
 
Ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Τάκης Τσιντίδης, δήλωσε ότι χάρη στην άμεση κινητοποίηση, η φωτιά περικυκλώθηκε και αποσοβήθηκε ο κίνδυνος επέκτασης και πλέον δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.  
 
Σε άμεση κινητοποίηση τέθηκαν από την πρώτη στιγμή οι πυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής, ενώ στη μάχη με τις φλόγες ρίχθηκαν και τα πτητικά μέσα.
 
Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς στο σημείο εκείνο δεν υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα, που να δικαιολογεί την εκδήλωση της πυρκαγιάς.  
 
Ωστόσο αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του κ. Τσιντίδη στο κρατικό ραδιόφωνο, καθώς έκανε λόγο για εκδίκηση προς το ίδιο το Τμήμα Δασών, από άτομα που δεν κατάφεραν να προσληφθούν, ως ως πιθανό αίτιο της πυρκαγιάς. 
 
Για την κατάσβεση της φωτιάς επιστρατεύθηκαν 8 πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών, ένα πυροσβεστικό όχημα βυτιοφόρο του πυροσβεστικού σταθμού υπαίθρου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, τα δύο αεροπλανάκια του Τμήματος Δασών και τα δύο ελικόπτερα που εκμισθώνει η Κυπριακή Δημοκρατία.
 
Η φωτιά κατέκαψε στο πέρασμα της έκταση τεσσάρων δεκαρίων από άγρια βλάστηση, ξηρά χόρτα και πεύκα. Με την άμεση επέμβαση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.
 
Ο κ. Τσιντίδης δήλωσε ότι, καθώς η Κύπρος βρίσκεται σε κλοιό καύσωνα και η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες θα ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου, οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής, τα πτητικά μέσα θα πραγματοποιούν περιπολίες, ενώ μπουλντόζες θα δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες.