Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Ένας απέραντος σκουπιδότοπος ολόκληρη η Ελλάδα


Σε απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από την περασμένη Δευτέρα, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συμβασιούχους υπαλλήλους των υπηρεσιών καθαριότητας, που απειλούνται με απόλυση, λόγω λήξης των συμβάσεων εργασίας τους.
 
Την ίδια ώρα, τόνοι σκουπιδιών σωρεύονται στους δρόμους της Αθήνας και των μεγάλων της Ελλάδας, καθώς δεν πραγματοποιείται η αποκομιδή των απορριμμάτων, από τις αρχές της εβδομάδας.
 
Επεισοδιακή ήταν η σημερινή διαδήλωση των απεργών στην Αθήνα, όταν επιχείρησαν να εισέλθουν στη Βουλή και αντιμετωπίστηκαν με δακρυγόνα από την Αστυνομία. Μια διαδηλώτρια διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, λόγω αναπνευστικού προβλήματος που προκάλεσε η ρίψη δακρυγόνων.
 
Νωρίτερα, ομάδα διαδηλωτών είχε προσπαθήσει να εισέλθει ανεπιτυχώς και στο Υπουργείο Εργασίας, όπου προπηλάκισαν τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργο Πατούλη, την ώρα που προσερχόταν στο Υπουργείο για προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό κ. Σκουρλέτη.
 
Βασικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι η μετατροπή των συμβάσεων της κατηγορίας αυτής των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε την παράταση των συμβάσεών τους αντισυνταγματική. 
 
Οι συνδικαλιστές ισχυρίζονται ότι οδηγούνται στην ανεργία 10.000 άνθρωποι, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης κατεβάζει τον αριθμό τους στους 6.500. Το Υπουργείο Εσωτερικών, σε μια προσπάθεια να δώσει λύση στο πρόβλημα και να καλύψει τα κενά στον τομέα της καθαριότητας, δρομολογεί την πρόσληψη 2.500 μονίμων υπαλλήλων.
 
Πηγή ΚΥΠΕ