Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Συννεφιά σήμερα στην Κύπρο


Σήμερα, ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, παρόλο που αρχικά δυνατό να παρατηρείται κατά τόπους αυξημένη συννεφιά.
Αργότερα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό αλλά και σε περιοχές στα νοτιοανατολικά.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν μέχρι το μεσημέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ.
 
Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα, στα νότια και τοπικά στα νοτιοδυτικά, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 28 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 27 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 25 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη αλλά στα δυτικά παράλια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, όμως νεφώσεις που θα αναπτύσσονται μετά το μεσημέρι πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά.
 
Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά.
 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο την Πέμπτη και την Παρασκευή, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Το Σάββατο όμως, η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί σε ψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.