Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Ο καιρός στην Κύπρο


Ασθενής εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
 
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς και σταδιακά μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και αργά το απόγευμα τοπικά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 27 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 29 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και τα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά σε πολλές παράλιες περιοχές αναμένεται χαμηλή νέφωση. Τοπικά θα σχηματιστεί αραιή ομίχλη, ενώ αργότερα δυνατό να σχηματιστεί και ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μεταβλητοί ασθενείς, 2 με 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Τη Δευτέρα, μετά τη διάλυση της πρωινής χαμηλής νέφωσης ή και ομίχλης, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Το απόγευμα όμως θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
 
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, παρόλο που στα δυτικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Νεφώσεις όμως που θα αναπτύσσονται νωρίς το απόγευμα αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.
 
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ