Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Μία νεκρή από το σεισμό στην Ελλάδα


Νεκρή ανασύρθηκε πριν από λίγα λεπτά (στις 8:20 το βράδυ) η εγκλωβισμένη στα ερείπια 45χρονη γυναίκα.
 
Η εύρεση της νεκρής γυναίκας έγινε από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχειρούσαν εκεί.
 
Νωρίτερα σε ανάρτησή του στο Fcebook o Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε: «Πρώτιστη ανάγκη η ασφάλεια των πολιτών που επλήγησαν από τη σεισμική δόνηση. Η σκέψη και το ενδιαφέρον μας αυτές τις ώρες, είναι στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τη σεισμική δόνηση». Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι σε ανοικτή γραμμή με το συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων, που λειτουργεί από τη στιγμή που εκδηλώθηκε ο σεισμός 6,1 Ρίχτερ λίγο μετά το μεσημέρι σήμερα στη Λέσβο. 
 
Για ολοκληρωτική καταστροφή του χωριού Βρισά στη νότια πλευρά της νήσου έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέσβου, Νίκος Καρασάββας. Ακόμα και τα λίγα οικήματα που στέκουν όρθια έχουν πολύ σοβαρά και εμφανή προβλήματα, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει το χωριό. Ήδη, έχουν αρχίσει να στήνονται σκηνές στο γήπεδο του χωριού Πολιχνίτου, αλλά και να διατίθενται δωμάτια στο χωριό Βατερά για τους άστεγους σεισμοπαθείς της Βρισάς
 
Στη Χίο, όπου επίσης έγινε ιδιαίτερα αισθητός ο σεισμός, δεν καταγράφεται κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής. Το ίδιο και στα γειτονικά Ψαρά και τις Οινούσες.
 
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή μέχρι και την Αθήνα.
 
Ο καθηγητής σεισμολογίας Κώστας Παπαζάχος δήλωσε προ ολίγου ότι θα ακολουθήσουν αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί.
 
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ 

http://www.sigmalive.com/news/greece/437263/seismos-mytilini-nekri-anasyrthike-i-egklovismeni-gynaika#.dpuf