Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Νεκρός μαθητής δημοτικού σχολείου από αδέσποτη σφαίρα


Από σφαίρα που δέχθηκε στο κεφάλι προήλθε ο θάνατος 11χρονου μαθητή του 6ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών, όπως φάνηκε στη νεκροψία - νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής.
 
Χθες βράδυ, το παιδάκι, ξαφνικά, κατά τη σχολική γιορτή για τη λήξη της χρονιάς, έπεσε στο έδαφος. Όλοι νόμιζαν ότι λιποθύμησε εξαιτίας παθολογικού προβλήματος και πέφτοντας χτύπησε το κεφάλι του γι’ αυτό αιμορραγούσε. Ο 11χρονος μαθητής διακομίστηκε στο Παίδων Αγία Σοφία, όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε νεκρό.
 
Σήμερα έγινε η νεκροτομή, κατά την οποία ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι υπάρχει «οπή στο πάνω μαλακό μέρος της κεφαλής, από την οποία έβγαλε βλήμα πυροβόλου όπλου που προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού».
 
«Η σφαίρα πρέπει να είναι από αδέσποτο πυροβολισμό που έπεσε στην περιοχή την ώρα που γινόταν η παιδική εκδήλωση», τόνισε πριν από λίγη ώρα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτατος αξιωματικός της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
 
Το βλήμα εκτιμάται ότι προέρχεται πιθανότατα από όπλο των 9 χιλιοστών ή ανάλογου διαμετρήματος, κάτι που θα εξακριβωθεί από τη βαλλιστική έρευνα που θα γίνει στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
 
Αμέσως μετά την ενημέρωση από τον ιατροδικαστή, η περιοχή στις Αχαρνές που συνέβη το τραγικό συμβάν, αποκλείστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις και διενεργείται έρευνα από την ασφάλεια Αττικής για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. Ήδη έχουν γίνει προσαγωγές.
 
Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

http://www.sigmalive.com/news/greece/436559/nekros-mathitis-apo-adespoti-sfaira-se-dimotiko-sxoleio#.dpuf