Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Δείτε γιατί τέθηκε σε διαθεσιμότητα αστυφύλακας στην Πάφο

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο 42χρονος ειδικός αστυφύλακας που υπηρετεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου μετά από οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως σχετικά με τη σύλληψη του 42χρονου ειδικού αστυφύλακα ο οποίος υπηρετεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς κυνηγετικού όπλου και εκρηκτικών υλών, πέραν της ποινικής υπόθεσης που διερευνάται εναντίον του δόθηκαν άμεσα οδηγίες - όπως είπε- από τον Αρχηγό της Αστυνομίας για την διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας και παράλληλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα
Σημειώνεται πως η σύλληψη του 42χρονου κατοίκου Πάφου έγινε χθες σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης μεταφοράς κυνηγετικού όπλου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών, πρόκλησης κακόβουλης ζημιάς, απειλής βιαιοπραγίας, οπλοφορίας προς διέγερση τρόμου και παράνομης εισόδου.
Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 7μ.μ. χθες, στην αυλή οικίας σε χωριό της επαρχίας Πάφου, ο 42χρονος κρατώντας έμφορτο κυνηγετικό όπλο, φέρεται να απείλησε 31χρονο.
Φέρεται επίσης να προκάλεσε ζημιά στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου του 31χρονου.
Εναντίον του 42χρονου, εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη χθες βράδυ και τέθηκε υπό κράτηση.
Τη σύλληψή του ακολούθησε έρευνα στην οικία του, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, ένα κυνηγετικό και ένα αεροβόλο όπλο.
Ο 42χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς για να κλητευθεί αργότερα.
Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.