Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Ο δήμαρχος Γεροσκήπου μιλά για το επεισόδιο στην παραλιακή περιοχή



H αποκατάσταση της νομιμότητας στο παραλιακό μέτωπο της Γεροσκήπου είναι στις προτεραιότητες της Τοπικής αρχής ανέφερε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης. 


Ο κ.Παυλίδης που ερωτήθηκε από το ΚΥΠΕ για επεισόδιο που προκλήθηκε σήμερα στο παραλιακό μέτωπο της Γεροσκήπου στα πλαίσια επιχείρησης άρσης των παρανομιών,ανέφερε πως το δημοτικό συμβούλιο Γεροσκήπου στην τελευταία του συνεδρία αποφάσισε την αποκατάσταση της νομιμότητας στο παραλιακό μέτωπο.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, συνέχισε ο Δήμαρχος Γεροσκήπου, οι υπηρεσίες του Δήμου σήμερα ανέλαβαν δράση προς την υλοποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

’Ετσι συνέχισε, νωρίς το πρωί υπηρεσιακοί του Δήμου  μετέβησαν στο παραλιακό μέτωπο της Γεροσκήπου, όταν δημιουργήθηκε επεισόδιο με επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο μέρος .

Ο 40χρονος υιός του επιχειρηματία που διατηρεί επιχείρηση στην περιοχή,-όπως είπε-  όταν τον επισκέφτηκαν υπάλληλοι του Δήμου Γεροσκήπου αντιδρώντας λούστηκε με βενζίνη και απειλούσε να αυτοπυρποληθεί.

Ακολούθως αυτός  απομακρύνθηκε ενώ στην σκηνή μετέβησαν και μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου . 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρανομίες για τις οποίες οι υπάλληλοι είχαν επισκεφθεί το υποστατικό αφορούσαν κρεβατάκια και ομπρέλες .

Ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται επί μία 40ετία  στην περιοχή Ανδρέας Ξενοφώντος Ηλία άλλως Ρίκος ,μιλώντας στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως χθες έλαβε επιστολή από τον Δήμο Γεροσκήπου σύμφωνα με την οποία η Τοπική αρχή ζητούσε την συμμόρφωση του και όπως μέχρι τις 14:00 χθες  απομακρύνει τις ομπρέλες και τα κρεβατάκια που είχε τοποθετήσει μπροστά από το αναψυκτήριο που διατηρεί. 

Ο κ. Ξενοφώντος ανέφερε πως η απομάκρυνση των κρεβατιών και των ομπρελών είχε γίνει ωστόσο η Τοπική αρχή έθεσε θέμα και για το υποστατικό που διατηρεί στο μέρος.

Ο ίδιος δήλωσε πως πληρώνει για την κρατική γή . 

Οι υπηρεσιακοί ωστόσο του Δ. Γεροσκήπου είχαν  οδηγίες για την καταγραφή και άλλων πιθανών παρανομιών .

Σημειώνεται πως πρόσφατα στην παραλία της Γεροσκήπου μήκους τριών χιλιομέτρων ο Δήμος τοποθέτησε  200  κρεβατάκια και 100  ομπρέλες, τα έσοδα των οποίων από την ενοικίαση τους,  θα εκμεταλλευτεί ο ίδιος .

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως ο Δήμος έχει λάβει όλα τα μέτρα για την καλύτερη εξυπηρέτηση λουομένων. Επεσήμανε μάλιστα πως το Δημοτικό Συμβούλιο Γεροσκήπου αποφάσισε όπως  δύο από τους πέντε χώρους που ενοικίαζε ο Δήμος Γεροσκήπου σε ιδιώτες στο παρελθόν στην παραλία της Γεροσκήπου,  τους λειτουργεί φέτος ο ίδιος, τοποθετώντας  κρεβατάκια και ομπρέλες. 


Επιπρόσθετα ο κ.Παυλίδης  ανέφερε πως ειδικό φορτηγό προχώρησε στον καθαρισμό και στον ευπρεπισμό της περιοχής συγκεντρώνοντας πέραν των εκατό φορτηγών χαλίκια και μεταφέροντας τα σε διπλανό χώρο με στόχο την αναβάθμιση της παραλίας της Γεροσκήπου .



κυπε