Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019

Στο κελί για υπόθεση εμπορίας προσώπων


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε  διάταγμα εφταήμερης κράτησης εναντίον 35χρονου, που συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων,
σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης ενήλικων προσώπων, απαγωγής και συνωμοσίας προς διάπραξη εικονικού γάμου. 

Ο 35χρονος συνελήφθη χθες δυνάμει δικαστικού εντάλματος, που εξασφαλίστηκε στη βάση μαρτυρίας που προέκυψε κατά τη διάρκεια των εξετάσεων από την Αστυνομία. 
Για την ίδια υπόθεση τελεί ήδη υπό κράτηση και δεύτερο πρόσωπο ηλικίας 50 ετών.
Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει τις εξετάσεις.

προηγούμενο

Στη σύλληψη 35χρονου προχώρησαν σήμερα μέλη της Αστυνομίας στην επαρχία Λάρνακας σχετικά με τη διερευνώμενη υπόθεση εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης ενήλικων προσώπων, απαγωγής  και συνωμοσίας προς διάπραξη εικονικού γάμου.

Ο 35χρονος συνελήφθη λίγο πριν τις 1.30 το μεσημέρι σήμερα, με Δικαστικό ένταλμα που εξασφαλίστηκε εναντίον του στη βάση μαρτυρίας που προέκυψε κατά τη διάρκεια των εξετάσεων από την Αστυνομία.

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί χθες άλλο ένα πρόσωπο, ηλικίας 50 χρόνων, επίσης βάσει Δικαστικού εντάλματος, μετά από καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία από 20χρονη.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, άγνωστα πρόσωπα προσέγγισαν την 20χρονη και μία 23χρονη και τις έπεισαν να έρθουν στην Κύπρο από χώρα του εξωτερικού, με σκοπό την τέλεση εικονικού γάμου με αλλοδαπούς, για το χρηματικό ποσό των 2,500 ευρώ.

Με την άφιξη τους στην Κύπρο, αρχές Αυγούστου, 2019, τις παρέλαβε ο 50χρονος, ενώ οι δύο γυναίκες μετά από μία βδομάδα ζήτησαν να φύγουν, από την οικία στην οποία βρίσκονταν. Ο 50χρονος αρνήθηκε να τις αφήσει, ενώ κρατούσε ο ίδιος τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 50χρονος ύποπτος τις μετέφερε στη συνέχεια σε άλλο χώρο, όπου εκεί υποχρέωνε την 23χρονη να έρχεται σε συνουσία με άλλα πρόσωπα έναντι αμοιβής, ενώ το Σεπτέμβριο, τις υποχρέωσε με βία και απειλές, να τελέσουν εικονικούς γάμους και πήρε την αμοιβή ο ίδιος.

Ο 50χρονος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για χρονική περίοδο οκτώ ημερών, μετά από αίτημα της Αστυνομίας για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει τις εξετάσεις.