Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Καταγγελία για ξυλοδαρμό μαθητή δημοτικού σχολείου στην Πάφο

Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε την Δευτέρα (21/10), σε δημοτικό σχολείο στην Πάφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, 6χρονος μαθητής δέχθηκε για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, επίθεση από μεγαλύτερους μαθητές, κατά την διάρκεια του τελευταίου διαλείμματος.
Ο ανήλικος μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αιμάτωμα στο μάτι και νοσηλεύεται.
Μέλη της Αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου έσπευσαν στο εν λόγω σχολείο για εξετάσεις, ενώ μετά την καταγγελία της μητέρας άρχισαν οι λήψεις καταθέσεων για να διαφανεί τι ακριβώς συνέβη.
Σημειώνεται πως το Υπουργείο Παιδείας είναι ενήμερο για το περιστατικό.


Σε άσχημη κατάσταση βρήκε μητέρα το 6χρονο παιδί της -σύμφωνα με τα όσα η ίδια κατήγγειλε στην Αστυνομία- όταν πήγε χθες να το παραλάβει από το Δημοτικό Σχολείο όπου φοιτά στην Πάφο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν η μητέρα ρώτησε τον 6χρονο τί είχε συμβεί, ο μαθητής είπε ότι μεγαλύτερα παιδιά από το σχολείο του, τον χτύπησαν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Η μητέρα πήρε το παιδί της στο Νοσοκομείο όπου κρατείται για νοσηλεία.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά την καταγγελία της μητέρας στις Αρχές, άρχισε η λήψη καταθέσεων από τους εμπλεκόμενους αλλά και από πρόσωπα σχολείου.
Ενήμερος για το περιστατικό είναι και ο Σύνδεσμος γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης που αναμένει και τη διερεύνηση από την Αστυνομία. «Είναι σοβαρό. Θα αναμένουμε ενημέρωση και από το Επαρχιακό Γραφείο της Πάφου» είπε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Σωτήρης Χριστοφή.


Στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» παρενέβη τηλεφωνικώς ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Σπύρος Αντωνέλλος, μιλώντας για τη νέα σοβαρή υπόθεση που ταλανίζει την Παιδεία και αφορά σε ξυλοδαρμό 6χρονου μαθητή από συμμαθητές του στην Πάφο.
Ο κ. Αντωνέλλος τόνισε ότι η σχετική καταγγελία είναι στα αρχικά στάδια διερεύνησης.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η διευθύντρια του σχολείου:
«Ενώ εκπαιδευτικός του σχολείου χθες, μεσημέρι προς απόγευμα, επιχειρούσε να βγάλει τη φόρμα από τον 6χρονο μαθητή καθώς είχε ιδρώσει, είδε ότι είχε τραυματισμό στο σώμα.
Ο εξάχρονος αρχικά είπε ότι ενώ έτρεχε στην αυλή έπεσε, ωστόσο στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι ήταν θύμα ξυλοδαρμού», είπε ο κ. Αντωνέλλος και διευκρίνισε:
«Εμείς είμαστε υπό διερεύνηση, αν έγινε όντως κατά το τελευταίο διάλειμμα έχουμε όντως κάτι μεμπτό».
Στα χέρια του Υπουργείου Παιδείας, έφτασε λίγο μετά το μεσημέρι, η επιστολή της Διεύθυνσης του σχολείου στην Πάφο, όπου φέρεται να σημειώθηκε το περιστατικό.
Σε νέα επικοινωνία που είχε το SigmaLive με τον κ. Αντωνέλλο, επανέλαβε την θέση ότι, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας δεν έγινε αντιληπτό από τους δασκάλους και την Διεύθυνση, να χτυπήθηκε το παιδί.
«Το παιδί, όπως σημειώνεται στην επιστολή του σχολείου, έφυγε κανονικά από το σχολείο και στην συνέχεια μεταφέρθηκε από την μητέρα του, στο νοσοκομείο όπου εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε τραυματιστεί. Εκεί ήταν που φαίνεται να εξολογήθηκε ότι κτυπήθηκε από συμμαθητές τους», εξήγησε ο κ. Αντωνέλλος.
Αυτά που προκύπτουν τώρα, είναι πρώτον να εξαλειφθεί η βία στα μέσα στα σχολεία μέσω των προγραμμάτων του Υπουργείου και δεύτερο γιατί όταν το παιδί ήταν στο σχολείο δεν είπε κάτι.
Πρόσθεσε πως, «η Διεύθυνση του σχολείου και το Υπουργείο Παιδείας, θα αναλάβει όλα τα θέματα που προβλέπει η νομοθεσία. Τα φαινόμενα πρέπει να εξαλειφθούν κανείς δεν έχει το δικαίωμα να βλάψει κανέναν».
Τέλος ο κ. Αντωνέλλος, σημείωσε πως το παιδί πρέπει να ονοματίσει ποια παιδιά προέβησαν σε αυτή την πράξη ώστε να διαπιστωθεί εάν συνέβη εντός του σχολικού χώρου.
Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του, ο κ. Αντωνέλλος είπε πως, «είναι εκτός κινδύνου. Ωστόσο αυτό που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι το γεγονός αυτό κάθε αυτό».