Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Πλημμύρισε η Λευκωσία από λίγα λεπτά καταρρακτωδών βροχών



Η Λευκωσία πλήγηκε από καταρρακτώδεις βροχές που δεν διήρκησαν περισσότερο από μια ώρα. Δρόμοι πλημμύρησαν, υπόγεια και εστιατόρια το ίδιο, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να είναι επί ποδός.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Δύναμης, οι ανταποκρίσεις άρχισαν από τις 14.00 σε επεισόδια που αφορούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Επαρχία Λευκωσίας.
Τα επεισόδια αφορούν εγκλωβισμένους επιβαίνοντες σε οχήματα που ακινητοποιήθηκαν εντός πλημμυρισμένων δρόμων,  αντλήσεις ομβρίων υδάτων από υπόγειους, ημιυπόγειους χώρους,  υποστατικά,  πτώσεις δέντρων .

Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία έφθασαν τις 180 αργά το απόγευμα. Εργάζονται συνολικά 13 συνεργεία ( 11 από Πυροσβεστική Υπηρεσία υποστηριζόμενα  και από μέλη του ΕΤΕΑ και 2 συνεργεία  από Πολιτική Άμυνα). Αυτή την στιγμή κυρίως οι ανταποκρίσεις αφορούν αντλήσεις όμβριων υδάτων από υποστατικά, κατοικίες και υπόγεια. 
Εξάλλου, δέντρο έξω από το Μετόχι Κύκκου στην Έγκωμη φράκαρε τον δρόμο.
Επιπρόσθετα βρίσκονται σε ετοιμότητα αν χρειαστεί να ανταποκριθούν ομάδες από ΕΜΑΚ και Λάρνακα και βρισκόμαστε στη διαδικασία να ενισχυθούμε με συνεργεία από  Πολιτική Άμυνα και με αριθμό ατόμων από την εθελοντική οργάνωση ΕΤΕΑ.



https://www.sigmalive.com/news/local/594395/liga-lepta-katarraktodon-vroxon-eferan-katastrofes-epi-podos-i-pyrosvestiki