Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Επεισοδιακή σύλληψη και κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών


Σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών κατασχέθηκαν χθες από την ΥΚΑΝ, τα μέλη της οποίας προχώρησαν στη σύλληψη τριών προσώπων. 


Συγκεκριμένα, γύρω στις 6μ.μ. χθες στη Λεμεσό, μέλη της ΥΚΑΝ, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο, που οδηγούσε 25χρονος, κάτοικος χωριού της επαρχίας Λευκωσίας. Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, ο 25χρονος φέρεται να έδωσε αρχικά στους αστυνομικούς, πλαστό δελτίο ταυτότητας. 

Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο του 25χρονου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια ποσότητα κάνναβης βάρους τεσσάρων κιλών και 300 γραμμαρίων περίπου και ποσότητα κοκαΐνης, βάρους ενός κιλού και 200 γραμμαρίων περίπου. 

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, θεάθηκε να πλησιάζει στη σκηνή, με χαμηλή ταχύτητα, ένα αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο πρόσωπα. Μόλις ο οδηγός του οχήματος αντιλήφθηκε την παρουσία της Αστυνομίας στη σκηνή, ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει. Ωστόσο μέλη της ΥΚΑΝ κατάφεραν να ανακόψουν το όχημα σε κοντινή απόσταση.

Όπως διαπιστώθηκε οδηγός του οχήματος ήταν 33χρονη κάτοικος Πάφου, ενώ στο αυτοκίνητο επέβαινε και 32χρονος επίσης κάτοικος Πάφου. Από έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα, εντοπίστηκαν ίχνη κάνναβης, με αποτέλεσμα οι δύο να συλληφθούν για αυτόφωρο αδίκημα.

Εναντίον του 25χρονου, του 32χρονου και της 33χρονης, εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων επανασυνελήφθηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. 
Η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Λεμεσού) και το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνούν την υπόθεση.