Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Έρευνες και στα κατεχόμενα για τον εντοπισμό του 42χρονου που φέρεται να σκότωσε τη σύζυγό του


Εντατικές έρευνες που επεκτείνονται και στα κατεχόμενα, διεξάγει η Αστυνομία Πάφου για τον εντοπισμό του HUSSEIN FAROUH, 42 ετών από τη Συρία, ο οποίος αναζητείται σε σχέση με τον φόνο της 31χρονης Ghada Al Nouri, πολύτεκνης μητέρας, ενώ αιτία του φονικού εκτιμά η Αστυνομία ήταν η παθολογική ζήλια .

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου και εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου Μιχάλης Ιωάννου, ανέφερε πως η Αστυνομία εκτιμά πως ο φερόμενος δράστης έχει εγκαταλείψει τις ελεύθερες περιοχές, ενώ οι έρευνες επεκτείνονται στα κατεχόμενα μέσω της δικοινοτικής ομάδας της Αστυνομίας, που έχει συσταθεί. Για την διερεύνηση της υπόθεσης φόνου εκ προμελέτης, έχει συσταθεί ανακριτική ομάδα.
Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως υπάρχει, ένα κενό χρονικό διάστημα από τις 05:00 που τοποθετείται χρονικά η διενέργεια του εγκλήματος, μέχρι τις 11:30, που εντοπίστηκε η 31χρονη από λειτουργό του Τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών.
Η Αστυνομία εκτιμά πως στο διάστημα αυτό των 6,5 ωρών ο εν διαστάσει σύζυγος του θύματος θα μπορούσε να διαφύγει από τις ελεύθερες περιοχές, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει από σημείο διέλευσης που δεν ελέγχεται από την Κυπριακή Δημοκρατία, αφού τα στοιχεία του είναι τοποθετημένα στο stop list.
Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, από τις προκαταρκτικές εξετάσεις διαφαίνεται πως αιτία του φονικού ήταν η παθολογική ζήλια που είχε ο εν διαστάσει σύζυγος του θύματος προς την 31χρονη Ghada.
Όπως ανέφερε ο κ. Ιωάννου, όλα τα τεκμήρια που έχει περισυλλεγεί με τη συνδρομή μελών της εγκληματολογικής υπηρεσίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, έχουν σταλεί ήδη στο Αρχηγείο Αστυνομίας και από εκεί αναμένεται, όπως είπε, να αποσταλούν στον Ινστιτούτο Γενετικής για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. περιλαμβανομένου και του κουζινομάχαιρου. που εντοπίστηκε σπασμένο στον κάλαθο σκουπιδιών της κουζίνας και που η Αστυνομία εκτιμά ότι είναι το φονικό όργανο.
Αυτό, ωστόσο, είπε, θα καταδειχθεί μέσα από τις επιστημονικές εξετάσεις.
Ακόμη σημείωσε οι έρευνες και εξετάσεις συνεχίζονται από την ανακριτική ομάδα που έχει συσταθεί στο ΤΑΕ Πάφου, με επικεφαλής αξιωματικό, ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, ενώ υπάρχει και συνεργασία με λειτουργούς του Γραφείου Ευημερίας.
Η 31χρονη, ήταν μητέρα επτά παιδιών εκ των οποίων τα δύο, ηλικίας 16 και 17 ετών, διαμένουν στη Συρία ενώ τα πέντε ηλικίας 3,4,7,11 και 12 χρόνων διέμεναν μαζί της.
Τα δύο μεγαλύτερα ηλικίας 11 και 12 ετών δεν έμειναν την μέρα του φονικού στο σπίτι της μητέρας τους αλλά είχαν μεταφερθεί στον θείο τους.
Μετά το φονικό, και τα πέντε παιδάκια μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο και βρίσκονται υπό την φροντίδα του Τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών και της Αστυνομίας.
Ο κ. Ιωάννου χαρακτήρισε σημαντική και στην συμβολή παιδοψυχολόγου και λειτουργού του Γραφείου Ευημερίας για στήριξη των πέντε ανηλίκων.


κυπε