Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Ελπίδα σε χιλιάδες καρκινοπαθείς δίνει νέα επαναστατική μέθοδος θεραπείας από το AmericanMedicalCenter



Για άλλη μια φορά το AmericanMedicalCenter (AMC) πρωτοπορεί στη μάχη κατά του καρκίνου. Η επιστημονική ομάδα ογκολογίας του AMC με επικεφαλής τον Ογκολόγο Δρα Γιώργο Άστρα,  χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στην Κύπρο τη νέα επαναστατική μέθοδο της ηλεκτροχημειοθεραπείαςγια την καταπολέμηση δύσκολων ή ιδιαίτερα ανθεκτικών όγκων, με ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η μέθοδος,η οποία αποτελεί καινοτομία και για ολόκληρη την Ευρώπη, εφαρμόστηκε σε νεαρό ασθενή με μεταστατικό καρκίνο στην περιοχή του θώρακα, ο οποίος διαγνώστηκε με όγκο πριν από 4 χρόνια. Τα αποτελέσματα ήταν άμεσα και εμφανή, ακόμα και μια βδομάδα μετά τη χρήση της ηλεκτροχημειοθεραπείας, ενώ με μια μόνο δόση θεραπείας και πάροδο μόλις δύο μηνών, ο καρκίνος είχε σχεδόν εξαφανιστεί.
Η επαναστατική αυτή μέθοδος βασίζεται κυρίως στην εφαρμογή ηλεκτρικών παλμών σε ένταση και τάση, οι οποίοι προκαλούν αύξηση της διήθησης της χημειοθεραπείας στα καρκινικά κύτταρα. Με τον τρόπο αυτό η χημειοθεραπεία γίνεται πιο αποτελεσματική, καθώς ενισχύεται η αντινεοπλασματική δράση της, όταν κάποια φάρμακα δεν μπορούν να διεισδύσουν τόσο καλά στα καρκινικά κύτταρα.
Στην ουσία πρόκειται για μια θερμική μέθοδο καταστροφής του όγκου, η οποία εφαρμόζεται σε περιπτώσεις όπου οι καθιερωμένες μορφές θεραπείας δεν μπορούν να λειτουργήσουν, πλην των περιοχών του εγκεφάλου και του πνεύμονα.
Η ηλεκτροχημειοθεραπεία, πέραν της ταχύτητας με την οποία νικά τον καρκίνο, έχει άμεση σχέση και με την ποιότητα ζωής που προσφέρει στους ασθενείς. Αξίζειμάλιστα να σημειωθεί ότι ο νεαρός ασθενής δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα ούτε κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ούτε μετά την ολοκλήρωση της.