Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ IDC HERZLIYA ΑΝΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ



Μία ακόμη απόδειξη των στενών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας σε όλους τους τομείς αποτελεί η αναγόρευση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη σε Επίτιμο Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου IDC Herzliya του Ισραήλ, με το οποίο ο Δήμος Πάφου διατηρεί μία ιδιαίτερα στενή σχέση μέσω του Pafos Innovation Institute και της αδελφοποίησής του με την Herzliya.

Ως γνωστόν, ο Δήμος Πάφου έχει παραχωρήσει στο φημισμένο Πανεπιστήμιο IDC Herzliya τις εγκαταστάσεις που δημιούργησε στην πόλη μας προκειμένου να λειτουργήσει εκεί το Pafos Innovation Institute, ένα υψηλής στάθμης ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που έχει ως βασική επιδίωξη την προσέλκυση φοιτητών από χώρες των τριμερών συνεργασιών προκειμένου να εργαστούν από κοινού στον τομέα της καινοτομίας για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ειρήνης, προόδου και ανάπτυξης στην περιοχή. Το Ινστιτούτο θα προσφέρει εκπαίδευση επιπέδου Master στους τομείς της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, της διαχείρισης υδάτινων πόρων, της ασφάλειας τροφίμων και του Big Data Analysis and Machine Learning.



Μιλώντας χθες βράδυ στην τελετή αναγόρευσής του, παρουσία του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος και του Δημάρχου της αδελφοποιημένης πόλης της Herzliya Moshe Fadlon, Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η διάκριση που του απονέμεται αποτελεί τιμή για τη χώρα και το λαό της Κύπρου και αποτελεί εκτίμηση των μακροχρόνιων αγώνων του Κυπριακού Ελληνισμού για ελευθερία και δικαίωση. Ο Πρόεδρος τόνισε ότι Κύπρος και Ισραήλ έχουν εισέλθει σε μια νέα εποχή συνεργασίας που βασίζεται στο κοινό όραμα για ουσιαστική και στρατηγική αναβάθμιση σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα της Ενέργειας, του Τουρισμού και της Καινοτομίας. Αναφερόμενος στις σχέσεις των αδελφοποιημένων πόλεων Πάφου και Herzliya, Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε ιδιαίτερα το υψηλό επίπεδο συνεργασίας που διατηρούν, όπως εκφράζεται μέσα από τη δημιουργία του Pafos Innovation Institute και τη συνεργασία με το IDC Herzliya.
Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Πανεπιστημίου IDC. Καθηγητής Uriel Reichman τόνισε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στηρίζει τις προσπάθειες για στρατηγική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες και συγκεκριμένα μεταξύ Δήμου Πάφου και Πανεπιστημίου IDC για τη δημιουργία του Pafos Innovation Institute.