Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020

Τα προβλήματα με το σχολικό λεωφορείο και το δρόμο στη Γιόλου είδε ο Γ. Καρούσος. ΦΩΤΟ


Επιβιβάστηκε με μαθητές σε σχολικό λεωφορείο ο Γ. Καρούσος που εκτελεί τη διαδρομή Γιόλου – Πολεμίου
Eπί τόπου επίσκεψη στον δρόμο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς παρά την είσοδο της κοινότητας Γιόλου πραγματοποίησε στις 07:00 το πρωί ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος.Πρωτίστως επιβιβάστηκε σε σχολικό λεωφορείο που πραγματοποιεί την διαδρομή Γιόλου – Πολεμίου προκειμένου να διερευνήσει σχετική καταγγελία που του έγινε πρόσφατα .

Σε δηλώσεις του ο κ. Καρούσος ανέφερε πως με την ευκαιρία της χθεσινής ολοήμερης περιοδείας του στην Επαρχία Πάφου , διανυκτέρευσε στην Πάφο και σήμερα το πρωί επισκέφτηκε την Γιόλου.
Αρχικά ο κ. Καρούσος επισκέφτηκε την περιοχή προκειμένου να διερευνήσει καταγγελία για συγκεκριμένο σχολικό λεωφορείο που μεταφέρει τους μαθητές και εκτελεί την διαδρομή Γιόλου - Πολέμι.
Ο Υπουργός Μεταφορών επιβιβάστηκε στο λεωφορείο μαζί με τους μαθητές και είδε ιδίοις όμμασι τα προβλήματα. Κατόπιν τούτου συνέχισε, έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες στον οδηγό του λεωφορείου για την ακινητοποίηση του και να ελεγχθεί γιατί, όπως εκτίμησε, η κατάσταση του είναι απαράδεκτη.
Επιπρόσθετα ο κ. Καρούσος επιθεώρησε την παράκαμψη που έγινε παρά την κοινότητα Γιόλου συγχαίροντας παράλληλα το Τμήμα Δημοσίων Έργων για την σύντομη αποπεράτωση της αλλά και για την άμεση εξεύρεσης λύσης προς διευκόλυνση των διερχόμενων οδηγών.
Τώρα συνέχισε, “μπορούμε να δουλέψουμε απρόσκοπτα για να επανέλθει ο δρόμος Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς παρά την κοινότητα Γιόλου μετά την καθίζηση που υπέστη λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών και να επανέλθει ο δρόμος με μια ολοκληρωμένη και μόνιμη λύση” .
Επεσήμανε μάλιστα πως αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες, ώστε να εξευρεθεί η ακριβή λύση.
Σε σχέση με τον δρόμο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς ο κ. Καρούσος είπε πως η πρώτη φάση βρίσκεται στα τελικά στάδια της αξιολόγησης και ανακοίνωσε πως σε μια εβδομάδα αναμένεται να είναι έτοιμη η επιτροπή αξιολόγησης με την απόφαση της. Αν είπε,” όλα πάν καλά , θα προχωρήσει η προσφορά , θα κατακυρωθεί στον επιτυχόντα προσφοροδότη και θα προχωρήσει το έργο”.
Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή ευχαρίστησε τον Υπουργό Μεταφορών για την παρουσία του στην περιοχή προκειμένου να δει κατιδίαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο υφιστάμενος δρόμος Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς. Είπε μάλιστα, πως το συντομότερο δυνατό , πρέπει να κατακυρωθούν οι προσφορές, για καινούργιο δρόμο, προσθέτοντας ωστόσο, πως πρέπει να προχωρήσει και η β’ φάση του καινούργιου δρόμου και να φτάσει ο δρόμος μέχρι και την Πόλη Χρυσοχούς.
Παράλληλα συνέχισε, χρειάζεται η β΄φάση της αναβάθμισης του υφιστάμενου δρόμου η οποία θα ξεκινήσει το 2020. Ο κ. Παπαχριστοφή αναφέρθηκε ακολούθως στην άρτια συνεργασία του Δ. Πόλης Χρυσοχούς με τον Υπουργό Μεταφορών, σημειώνοντας πως τον έχει ενημερώσει και εξέφρασε την ελπίδα, όπως όλα τα προβλήματα που άπτονται του Υπουργείου του να προχωρήσουν κανονικά.
Από την πλευρά του ο κοινοτάρχης Γιόλου Σταύρος Βραχνός, ευχαρίστησε τον Υπουργό Μεταφορών, τον ΓΔ του Υπουργείου του, τον Επαρχιακό λειτουργό του Τμήματος Δημοσίων Έργων αλλά και όλο το προσωπικό που εργάστηκε στον δρόμο για την σύντομη αποπεράτωση της παράκαμψης σε διάστημα μερικών ημερών.
Κάτοικος της περιοχής ο Ανδρέας Κροταλίας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αποπεράτωση της παράκαμψης σε διάστημα 11 ημερών αποφεύγοντας την ταλαιπωρία των δύο μηνών .
Στο μεταξύ ο Ευγένιος Νεοφύτου γονέας, είπε πως το σχολικό λεωφορείο που εκτελεί την διαδρομή Γιόλου – Πολεμίου είναι παλιάς κατασκευής και επιβάλλεται η άμεση αντικατάσταση του γιατί, όπως εξήγησε διακυβεύεται η ασφάλεια των παιδιών .
Μαζί με τον κ. Καρούσο στην επίσκεψη του παρέστησαν ο κοινοτάρχης της Γιόλου Σταύρος Βραχνός, ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή αλλά και άλλοι φορείς.

κυπε