Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020

Βροχές, καταιγίδες, χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες στην Κύπρο

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήµερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.
Το απόγευµα πιθανό να εκδηλωθεί και µεµονωµένη καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά το πρωί στα βόρεια και τα ανατολικά θα είναι µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 13 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα υπάρχει παγετός.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ορεινά κατά διαστήµατα θα χιονίζει. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στους 0 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ηµιορεινά θα υπάρχει παγετός.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους παροδικά θα χιονίζει. Το απόγευµα πιθανό να σηµειωθεί και µεµονωµένη καταιγίδα.
Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα µερικώς συννεφιασµένος ενώ στα ορεινά παροδικά θα πέφτει χιόνι ή χιονόνερο.
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα την Κυριακή τα οποία είναι λίγο κάτω από τους κλιµατικούς µέσους όρους. Για τη ∆ευτέρα και την Τρίτη αναµένεται µικρή πτώση.
Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 77 εκατοστά.