Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020

Το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης στο επίκεντρο της ετήσιας διάλεξης Hubert Curien του Ινστιτούτου ΚύπρουΔιάλεξη με θέμα «Τεχνητή νοημοσύνη: επιτυχία, όρια, μύθοι και απειλές» με ομιλητή τον διεθνούς φήμης καθηγητή Marc Mézard, διοργανώνει το Ινστιτούτο Κύπρου, στο πλαίσιο της ετήσιας σειράς διαλέξεων “Hubert Curien Memorial Lecture”.


H εκδήλωση, που είναι ανοικτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020, στις 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κτιρίου Καινοτόμων Τεχνολογιών του Ινστιτούτου Κύπρου, στην Αθαλάσσα.

Στη διάρκεια της διάλεξης, ο καθηγητής Marc Mézard θα επιχειρήσει ν’ ανοίξει το μαύρο κουτί των λεγόμενων ρομπότ-πολεμιστών, τα οποία έχουν τη δυνατότητα αυτόνομης λήψης αποφάσεων, ώστε να κατανοήσουμε τα όριά τους αλλά και τη σύνδεση των επιτευγμάτων τους με την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία αναμένεται να έχει δραματικές επιπτώσεις σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Ο Marc Mézard είναι θεωρητικός φυσικός. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα από το École Normale Supérieure στο Παρίσι, ενώ έκανε επίσης μεταδιδακτορικό στη Ρώμη και έγινε επικεφαλής της ομάδας στατιστικής φυσικής στο Πανεπιστήμιο Paris-Sud. Από το 2012 είναι Διευθυντής της École Normale Supérieure. Το κύριο πεδίο έρευνας του είναι η στατιστική φυσική και η χρήση της σε διάφορους κλάδους της επιστήμης. Τα τελευταία χρόνια, η έρευνά του επικεντρώνεται κυρίως στην επεξεργασία πληροφοριών σε ουδέτερα δίκτυα.

Η διακεκριμένη σειρά διαλέξεων εις μνήμην του Hubert Curien καθιερώθηκε από το Ινστιτούτο Κύπρου προς τιμήν του αείμνηστου καθηγητή Hubert Curien, ενός από τους σημαντικότερους επιστήμονες και πολιτικούς του 20ου αιώνα. Ο καθηγητής Curien υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου του Ινστιτούτου Κύπρου και μέλος του Συμβουλίου Επιτρόπων. Νομπελίστες και διεθνώς αναγνωρισμένοι ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και επιχειρηματίες που εξειδικεύονται σε θέματα παγκόσμιας σημασίας, διαχρονικά συγκαταλέγονται στους ομιλητές αυτής της σειράς διαλέξεων.

Χορηγός επικοινωνίας: «Η Καθημερινή»