Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Νέο κύμα κακοκαιρίας χτυπά την Κύπρο


Aσθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από τη Δευτέρα αναμένεται σταδιακά ασθενής ψηλή πίεση.
 
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και νωρίς το πρωί αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα, ενώ στα ψηλότερα ορεινά χιονόπτωση. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα καταστούν μεμονωμένα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι ανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Σε καταιγίδα δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα υπάρχει παγετός.
 
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Τοπικά στα ορεινά θα σημειωθεί παροδική χιονόπτωση ή χιονόνερο. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στον πλην ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά.
 
Την Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, κατά διαστήματα ή και μεμονωμένη καταιγίδα. Τοπικά στα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο, ενώ το βράδυ πιθανό να πέσει χιόνι τοπικά και στα ημιορεινά. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και σχετικά ψυχρός, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κατά διαστήματα. Νωρίς το πρωί όμως, πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, στα ανατολικά παράλια. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.
 
Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα τη Δευτέρα, που είναι λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τρίτη θα σημειώσει μικρή πτώση. Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, παραμένοντας όμως λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
 
Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 79 εκατοστά.