Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020

Νεότερες πληροφορίες για το άγριο φονικό στην Πάφο


Εντατικές έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του φερόμενου δράστη του στυγερού εγκλήματος με θύμα 31χρονη. 

Εντατικές έρευνες διεξάγει η Αστυνομία Πάφου για τον εντοπισμό του φερόμενου δράστη του στυγερού εγκλήματος με θύμα 31χρονη της Γάτα Ανούρη από την Συρία πολύτεκνης μητέρας, που εντοπίστηκε νεκρή στην κατοικία της σήμερα στις 11:40 το πρωί.
Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εξετάσεις, η Αστυνομία αναζητεί 37χρονο που πρόκειται για τον εν διάστασή σύζυγο της 31χρονης, επίσης από την Συρία .
Σε δηλώσεις του ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου και Εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου Μιχάλης Ιωάννου, ανέφερε πως γύρω στις 11:40 σήμερα το πρωί λειτουργός των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας εντόπισε την 31χρονη γυναίκα νεκρή στην κατοικία όπου διαμένει στην Πάφο .
Για το συμβάν είπε ο κ. Ιωάννου “ ενημερώθηκε η Αστυνομία, αμέσως αποκλείστηκε η σκηνή και άρχισε η λήψη καταθέσεων από γειτονικά πρόσωπα”.
Ακολούθως συνέχισε, εξετάστηκε η σωρός της 31χρονης, από την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέτα, η οποία επιθεώρησε και την σκηνή.
Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως το θύμα φέρει τραύμα στο στήθος το οποίο προκλήθηκε μάλλον από μαχαίρι.Αναμένεται συνέχισε, “ να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις με την βοήθεια της εγκληματολογικής υπηρεσίας του Αρχηγείου Αστυνομίας και οι συνθήκες του θανάτου της 31χρονης διερευνώνται”.
Ερωτηθείς σχετικά ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου ανέφερε, πως τα τρία από τα πέντε παιδιά που διέμεναν με την μητέρα τους ήταν στο σπίτι την στιγμή του φονικού , ενώ αυτή την στιγμή και τα πέντε παιδιά της θανούσας που διέμεναν μαζί της ,βρίσκονται στο Γραφείο Ευημερίας.
Ο κ. Ιωάννου σημείωσε πως δεν υπάρχει μαρτυρία ότι είχε προηγηθεί καυγάς, προ του φονικού. Η Αστυνομία, πρόσθεσε, ακολουθεί συγκεκριμένη πορεία στις εξετάσεις, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε αρχικά στάδια.
“Θα ακολουθήσουμε αυτή την πορεία για να μπορέσουμε να διαλευκάνουμε αυτή την υπόθεση”, συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστή το έγκλημα πρέπει να διαπράχθηκε γύρω στις 7 με 8 το πρωί .
Ο κ. Ιωάννου επιβεβαίωσε ότι η Αστυνομία κατέχει πληροφορία ότι η άτυχη γυναίκα μετά τον τραυματισμό της ήταν ζωντανή και προσπαθούσε να επουλώσει το τραύμα της στην παρουσία και των τριών από τα πέντε παιδιά της που διέμεναν μαζί της .
Σημειώνεται πως την προηγούμενη Δευτέρα είχε καταχωρηθεί υπόθεση εναντίον του φερόμενου δράστη για υπόθεση κλοπής διαφόρων αντικειμένων από την κατοικία τους. Παράλληλα εναντίον του εξετάζονται και διάφορα αδικήματα, κατά παράβαση του περί βίας στην οικογένεια Νόμου.
Μάλιστα εναντίον του 37χρονου είχε εκδοθεί και διάταγμα αποκλεισμού του ιδίου από την κατοικία του.
Η 31χρονη ήταν μητέρα επτά παιδιών . Τα δύο παιδιά της ηλικίας 16 και 17 ετών διαμένουν στην Συρία ενώ τα υπόλοιπα πέντε ηλικίας κάτω των 12 ετών διέμεναν με την μητέρα τους στην Πάφο.
Συμπατριώτες της άτυχης γυναίκας ανέφεραν σε δηλώσεις τους ότι η 31χρονη πολύτεκνη μητέρα αντιμετωπίζει προβλήματα εδώ και χρόνια με τον εν διάσταση σύζυγο της. Χαρακτήρισαν μάλιστα τον 37χρονο ως άνθρωπο με προβληματικό χαρακτήρα στην συμπεριφορά τουκυπε