Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Στο κελί δύο Σύριοι για το άγριο φονικό ομοεθνή τους στη Χλώρακα

 

Διατάγματα οκταήμερης κράτησης δύο προσώπων, ηλικίας 25 και 22 χρόνων, εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο, στην Πάφο, με θύμα 20χρονο.
Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν χθες από μέλη της Αστυνομίας, βάσει δικαστικών ενταλμάτων, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, το βράδυ στις 10 Απριλίου, σε σημείο παρά το δρόμο Χλώρακας – Κάτω Πάφου, μετά από λογομαχία με άλλα πρόσωπα, ο 20χρονος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Στο σημείο είχαν σπεύσει μέλη της Αστυνομίας για εξετάσεις και μετά από πολύωρες έρευνες, το πρωί της επόμενης μέρας εντόπισαν τη σορό του θύματος, κρυμμένη σε κοίτη ποταμού στην περιοχή Χλώρακας.
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από το ΤΑΕ Πάφου είχαν συλληφθεί άλλα εννέα πρόσωπα, με την εκδίκαση της υπόθεσης εναντίον τους να συνεχίζεται. Και οι εννέα έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους .
Οι δυο Σύριοι 22 και 25 ετών φέρεται να είναι τα πρόσωπα που μαχαίρωσαν τον 20χρονο και στην συνέχεια τον πέταξαν σε καλαμιώνες ενώ στην συνέχεια είχαν καταφύγει στα κατεχόμενα. Οι υπόλοιποι τους είχαν βοηθήσει , είτε παρασύροντας το θύμα στην περιοχή, είτε απομακρύνοντας τους δράστες από την σκηνή.
Ανακρινόμενοι κάποιοι εκ των συλληφθέντων ανέφεραν στις καταθέσεις τους στις ανακριτικές αρχές, ότι τοποθετούν τον εαυτό τους στην περιοχή της “Βρέξης“ όπου έγινε το επεισόδιο και ότι μετέβησαν στο μέρος με σκοπό να εκφοβίσουν τον 20χρονο. Επίσης ανέφεραν ότι αυτή ήταν η πρόθεση τους και ότι προσπάθησαν να αποτρέψουν τον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου, αλλά δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό.
Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: