Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

H Tatiana Yakusheva φωτογραφίζεται στο Όμοδος

 

Το γοητευτικό μοντέλο Tatiana Yakusheva συνεχίζει να φωτογραφίζεται σε διάφορες περιοχές της Κύπρου. Με τον τρόπο αυτό προβάλλει τη Μεγαλόνησο στο εξωτερικό, παραθέτοντας και ιστορικά στοιχεία της κάθε περιοχής.  Πρόσφατα επισκέφτηκε και φωτογραφήθηκε στο καταπληκτικό χωριό Όμοδος και έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο  facebook

 

«Παρακολούθησα έκανα μια φωτογράφηση σε ένα από τα ωραιότερα χωριά της Κύπρου, το Όμοδος, και θέλω να σας πω λίγα πράγματα για αυτό το μέρος.

Το Όμοδος - ένα από τα πιο πολύχρωμα ορεινά χωριά της Κύπρου εμφανίστηκε στα τέλη του ου αιώνα και βρίσκεται κοντά στη Λεμεσό. Στενοί και καθαροί οι δρόμοι του χωριού. Τα σπίτια είναι βαμμένα λευκά, διακοσμημένα με λουλούδια και σγουρά αμπέλια.

Το Όμοδος θεωρείται περιοχή με το παλαιότερο αμπέλι σταφυλιών και τα πιο επιλεγμένα κρασιά της Κύπρου. Υπάρχουν 4 μικρά οινοποιεία στο χωριό, οπότε μπορείτε να δοκιμάσετε τα προϊόντα τους σχεδόν σε κάθε αγροτικό σπίτι.

Οινοποιείο και παραγωγή ελαιολάδου - παραδοσιακές δραστηριότητες των ντόπιων.

Το Όμοδος  είναι επίσης διάσημο για τα γλυκά και τις δαντέλες. Πιστεύεται ότι η λεπτή χειροποίητη δαντέλα είναι βυζαντινής προέλευσης.

Η υπερηφάνεια και ο στολισμός του Ομόδους είναι η μονή του Ιερού Ζωοδόχου Σταυρού. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια της Κύπρου, που έχει μεγάλη πολιτιστική και ιστορική σημασία.

Το Όμοδος είναι ένα από τα ωραιότερα χωριά της Κύπρου, στο οποίο προτείνω να πάτε!

Καλή σας μέρα φίλοι μου!»







Δεν υπάρχουν σχόλια: