Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΩΤΗΡΑΚΗ ΜΑΡΚΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «UNIVERSAL»


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΩΤΗΡΑΚΗ ΜΑΡΚΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «UNIVERSAL» - ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΗ Η ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΑΦΟΥ-ΚΑΤΩ ΠΑΦΟΥ

Ακόμη ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει το οδικό δίκτυο της Πάφου αλλά και ολόκληρη την περιοχή ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία.
Πρόκειται για τη νέα Λεωφόρο Σωτηράκη Μαρκίδη, στην περιοχή “Universal”, η οποία συνδέει το κέντρο της πόλης με την Κάτω Πάφο, ενισχύοντας και διευκολύνοντας έτσι την προσβασιμότητα μεταξύ των δύο περιοχών. Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στις 567.000 ευρώ, πλέον το κόστος των απαλλοτριώσεων που θα καθοριστεί αργότερα. Μέρος του κόστους, ύψους 180.000 ευρώ, καλύφθηκε από την εταιρεία Pafilia ως όρος σε άδεια διαχωρισμού παραπλήσιου τεμαχίου γης.
Σε δηλώσεις του κατά την παράδοση τού έργου, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος σημείωσε ότι η δημιουργία της νέας λεωφόρου συμβάλει ουσιαστικά στην αποφόρτιση των κεντρικών δρόμων της πόλης από την τροχαία κίνηση, πράγμα που για δεκαετίες αποτελούσε ένα σημαντικό πρόβλημα για την πόλη.
Ο κ Φαίδωνος επεσήμανε ταυτόχρονα ότι η δημιουργία της νέα λεωφόρου θα προσδώσει πρόσθετη αξία στην περιοχή, η οποία είναι μία από τις πιο αναπτυσσόμενες της πόλης και τόνισε ότι στόχος του Δήμου είναι η δημιουργία των υποδομών που θα καθιστούν την πόλη περισσότερο προσβάσιμη, λειτουργική και πράσινη.
Στη νέα λεωφόρο, επεσήμανε ο Δήμαρχος Πάφου, έχουν ήδη φυτευτεί πέρα των 300 δέντρων και θάμνων, καθώς και περισσότερα από 150 λουλούδια εποχής, ενώ η τοπική αρχή σχεδιάζει να αξιοποιήσει τα πλούσια επιφανειακά νερά της περιοχής για να ενισχύσει περεταίρω το πράσινο τόσο στην νησίδα όσο και στις άκρες του δρόμου.
Αμέσως μετά το άνοιγμα της λεωφόρου στην κυκλοφορία, ο Δήμαρχος Πάφου παρέδωσε την επιταγή για την εκτέλεση του έργου στον εργολάβο, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος αναγνωρίζει και εκτιμά τη συνέπεια των συνεργατών του, αφού το έργο παραδόθηκε εντός 3 μηνών από την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, κατόπιν πιστοποίησης άρτιας ολοκλήρωσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Η παράδοση στην κυκλοφορία της νέας λεωφόρου έγινε στο πλαίσιο λιτής και σύντομης τελετής χωρίς την παρουσία κοινού λόγω των περιοριστικών μέτρων.


Δήμος Πάφου

Δεν υπάρχουν σχόλια: