Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Βάζει τα πράγματα στη θέση τους ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ

 

Για τις ενέργειες  της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, κατά την περίοδο της κρίσης, λόγω πανδημίας, μετά από παράπονα και προβληματισμούς  ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής, μίλησε ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ Νεόφυτος Θρασυβούλου.

Στάθηκε στις καθημερινές επαφές με αρμόδια υπουργεία και άλλα κυβερνητικά τμήματα αλλά και σε αυτά που αναμένονται από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών για περαιτέρω  στήριξη εργαζομένων αλλά και επιχειρήσεων κέντρων αναψυχής. 

Ακολουθεί η παρέμβαση του κ. Θρασυβούλου.

 

"Εδώ και πολλά χρόνια δίνουμε μάχες παντού. Δεν έχουμε σταματήσει να το κάνουμε ποτέ. Είμαστε ο μόνος επαγγελματικός κλάδος που χτυπάμε πόρτες σε καθημερινή βάση.

Η Πάφος και η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου που εξαρτώνται πλήρως από τον τουρισμό, βρίσκονται σε απόγνωση μιας και έχουν επηρεαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από τα μέτρα που λαμβάνονται. Τα κέντρα αναψυχής βρίσκονται σε απόγνωση γι αυτό ζητάμε περαιτέρω στήριξη.    

Σχετικά με τα δυναμικά μέτρα που θέλουν αρκετοί συνάδελφοι να κάνουμε ως μέτρο αντίδρασης,  σας ενημερώνω ότι, αρχίσαμε με μέτρα στην Ελεύθερη Αμμόχωστο, ενώ σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που προγραμματίσαμε στο Προεδρικό, αυτή  ακυρώθηκε λόγω των μέτρων που εξαγγέλθηκαν.

‘Όταν σε Λεμεσό και Πάφο, που ήταν καραντίνα με κλειστά κέντρα, έπεσαν σε μεγάλο βαθμό τα κρούσματα, αμέσως συναντηθήκαμε με τους βουλευτές Πάφου, ζητώντας χαλαρώσεις. Αυτοί συμπορεύτηκαν μαζί μας και προσυπέγραψαν επιστολή που στείλαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Λάβαμε αμέσως απάντηση πως λόγω της κατάστασης είναι δύσκολο να υπάρξει χαλάρωση σε Λεμεσό και Πάφο. Τους πιέσαμε όμως αρκετά.  

Γράψαμε θέμα στην επιτροπή  Οικονομικών της Βουλής για στήριξη των επιχειρήσεων και ζητήσαμε από το υπουργείο εργασίας  να συμπεριληφθούν διευθυντές και μέτοχοι στα σχέδια οικονομικής στήριξης λόγω πανδημίας. Αναμένεται να έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Συναντηθήκαμε την περασμένη εβδομάδα με τον υπουργό Οικονομικών και κάναμε εισηγήσεις για στήριξη των επιχειρήσεων κέντρων αναψυχής. Κι εδώ αναμένουμε θετικό αποτέλεσμα.

Υπάρχει απόφαση από την ένωση Δήμων μετά από μεγάλη προσπάθειά μας για μείωση των φόρων 19%.

Άλλα αιτήματά μας είναι…

Ενοίκια. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια στο μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Αποπληρωμή δανείων από το Μάρτιο 2021.

Χαμηλότερες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα

Έκδοση αδειών, να μην τις ξανά πληρώσουμε το 2021.

Συνάδελφοι ελάτε μαζί μας. Ενωμένοι θα πετύχουμε. Διεκδικούμε δυναμικά και έχουμε αποτέλεσμα.

Η εντονότατη πίεση που ασκούμε στην κυβέρνηση και όχι μόνο, είναι σχεδόν καθημερινή. 

Οι σωστοί επαγγελματίες είναι ενωμένοι και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα αλλά και περιόδους κρίσεις, πριν γίνουν δύσκολα τα πράγματα. Ενωμένοι πρέπει να παραμείνουμε και μετά την κρίση της πανδημίας. 

Ελπίζω η κρίση στον κλάδο μας να περάσει σύντομα γιατί εμείς τα κέντρα αναψυχής πραγματικά πληρώνουμε το μεγάλο τίμημα.

 

Συνάδελφοι σας εύχομαι Καλές Γιορτές". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: