Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Τα rapid test σήμερα στην Πάφο

Σε ένα σημείο θα λειτουργήσει σήμερα Τετάρτη μονάδα δειγματοληψίας, στο πλαίσιο του προγράμματος για έλεγχο του γενικού πληθυσμού με rapid tests.

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι για σήμερα 23 Δεκεμβρίου 2020, η μονάδα δειγματοληψίας για τον έλεγχο του γενικού πληθυσμού με rapid test αντιγόνου θα βρίσκονται στο Χώρο στάθμευσης ΈRA Korivos στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 2, παρά το Στάδιο Στέλιος Κυριακίδης πρώην Παφιακό Στάδιο.
Η κινητή μονάδα θα λειτουργήσει από τις 9 π.μ. μέχρι τις -5 μ.μ. το απόγευμα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα και με προτεραιότητα, όσους απασχολούνται σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, διανομείς και επαγγελματίες πρώτης γραμμής.
Εξάλλου, στην Πάφο χτες από τα τεστ που διενεργήθηκαν με τη μέθοδο της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), προέκυψαν 11 θετικά αποτελέσματα, με το ποσοστό θετικότητας να φτάνει το 2,95%. Οι 11 αυτές περιπτώσεις θα υποβληθούν σε εξέταση με τη μοριακή μέθοδο PCR, προκειμένου να επαληθευθούν.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα και με προτεραιότητα, όσους απασχολούνται σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, διανομείς και επαγγελματίες πρώτης γραμμής.
Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, εάν επιθυμούν, από τις κινητές μονάδες εντός 30’ από τη δειγματοληψία.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: