Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Ο πρώτος που εμβολιάστηκε στην Κύπρο

 

Η ώρα των εμβολιασμών στη χώρα μας έχει φτάσει. Από νωρίς το πρωί της Κυριακής άρχισαν οι πρώτοι εμβολιασμοί, σε οίκους ευγηρίας της Λεμεσού.

 

Ο πρώτος που εμβολιάστηκε, στις 8.30 το πρωί, ήταν ο γιατρός του οίκου Ευγηρίας «Παναγιά»Αναστάσιος Τσιφτής και ακολούθησαν εμβολιασμοί σε ηλικιωμένους που διαμένουν στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας.

Μιλώντας μετά τον εμβολιασμό του ο ιατρός Αναστάσιος Τσιφτής, δεν έκρυψε την ικανοποίηση του λέγοντας πως πρόκειται για την αρχή του τέλους της πανδημίας.

«Νιώθω χαρούμενος και αισιόδοξος, πιστεύω πως σήμερα σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της πανδημίας. Εμπιστεύομαι την επιστήμη, εμπιστεύομαι την ιατρική και αυτός ήταν ο λόγος για να κάνω το εμβόλιο σήμερα«. Ο κ. Τσιφτής έστειλε και το μήνυμά του προς όσους όσοι έχουν αμφιβολίες για τους εμβολιασμούς. «Θέλω να πω σε όσους έχουν αμφιβολίες ότι το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές, συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στις κλινικές έρευνες. Τα αποτελέσματα έχουν δημοσιευτεί και όλοι οι γιατροί συνηγορούμε πως το εμβόλιο είναι ασφαλές και ελπίζω οι συμπολίτες μας να ακούσουν την έκκληση της ιατρικής κοινότητας και να εμβολιαστούν, ώστε να βοηθήσουν με τον τρόπο τους στο να τελειώσει αυτή η πανδημία μία ώρα αρχύτερα.

Από τις εννέα το πρωί, εν τω μεταξύ άρχισαν οι εμβολιασμοί ηλικιωμένων και εργαζομένων στο Μέλαθρον Ευγηρίας Λευκωσίας. Όπως ανέφερε ο εκτελεστικός Διευθυντής του ιδρύματος Άθως Μάτσας, θα εμβολιαστούν 35 άτομα.

Στις έντεκα το πρωί εξάλλου, θα γίνουν και οι πρώτοι εμβολιασμοί σε επαγγελματίες υγείας στο Νοσοκομείο Αναφοράς στο Παραλίμνι. Πρώτος θα εμβολιαστεί ο γιατρός Χρήστος Κυπρή, ένας επαγγελματίας υγείας που έχει συνδέσει το όνομά του με την πολύμηνη μάχη κατά της πανδημίας.

Η Κύπρος, όπως και οι υπόλοιπες χώρες έλαβαν 9,750 δόσεις εμβολίων, με τις οποίες θα εμβολιαστούν πρώτα 5,875 άτομα.



https://www.reporter.com.cy/local-news/article/760606/binteo-xekinisan-oi-protoi-emboliasmoi-apo-ton-oiko-evgrias-panagas

Δεν υπάρχουν σχόλια: