Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Πακέτα αγάπης από Δήμους, κοινότητες και φορείς της Πάφου

Πακέτα αγάπης με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης πρόσφερε ο Δήμος Πάφου σε 250 οικογένειες που έχουν ανάγκη, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Μέριμνας Χαράλαμπος Πάζαρος ανέφερε πως ο Δήμος Πάφου στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, διαμέσου της Επιτροπής Κοινωνικής Μέριμνας, ανταποκρίθηκε και φέτος στις αυξημένες ανάγκες συμπολιτών, προσφέροντας βοήθεια σε 250 περίπου οικογένειες.
Αυτό έγινε παρά τις δύσκολες συνθήκες, λόγω των περιοριστικών μέτρων, και με τις ευγενείς χορηγίες ατόμων και οργανώσεων, κυρίως τη μεγάλη χορηγία των 10.000 ευρώ από ανώνυμο χορηγό, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Πάζαρο, προσφέρθηκαν επίσης δώρα στον Σύνδεσμο για Άτομα με Αυτισμό, στο Ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου και στο Σύνδεσμο Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια.
Επίσης, συνέχισε, στις αμέσως επόμενες μέρες θα παραδοθούν συγκεκριμένα δώρα για τις ανάγκες του ειδικού σχολείου Θεοσκέπαστη, στο ίδρυμα Κιβωτός, και στο Κέντρο Απασχόλησης Παιδιού κ.α.
Τέλος ο κ. Πάζαρος ανέφερε πως η Επιτροπή Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάφου θα συνεχίσει την διακριτική της προσφορά, προς τους συνδημότες σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, όπου η αλληλοβοήθεια είναι το μοναδικό αντίδοτο επιβίωσης.
Πακέτα από το Κολέγιο CDA Πάφου
Στο μεταξύ, το Κολέγιο CDA Πάφου, σε συνεργασία με τους ακαδημαϊκούς και το προσωπικό του Κολεγίου, παράδωσε πακέτα αγάπης με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού Πάφου, στηρίζοντας τον εθελοντισμό και την εκστρατεία "Υιοθετήστε μια Οικογένεια τα Χριστούγεννα" χαρίζοντας ελπίδα και αγάπη σε συνανθρώπους μας.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Διευθύντρια του Κολεγίου CDA Πάφου Καρολίνα Κυπριανού συνεχάρη τη Λειτουργό του ΕΣΣΕΠ Ανθή Λεωνίδου Στρόππου για το σπουδαίο έργο που επιτελεί το Συμβούλιο κι ευχήθηκε να έρθουν καλύτερες μέρες για όλους, επισημαίνοντας την ετοιμότητα του Κολεγίου CDA για έμπρακτη στήριξη εθελοντικών δράσεων.
Από την πλευρά της η Διοικητική Λειτουργός του ΕΣΣΕΠ, Ανθή Λεωνίδου Στρόππου, ανέφερε πως αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά για όλους μας, ιδιαίτερα για τις ευάλωτες οικογένειες, λόγω της πανδημίας COVID-19.
Πρόσθεσε δε πως το μήνυμα που θέλει να στείλει είναι να μην ξεχνάμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη τη βοήθεια μας και να στηρίξουμε τις ευάλωτες οικογένειες, σκορπίζοντας τη χαρά της Γέννησης του Χριστού.
Τέλος ευχαρίστησε το Koλέγιο CDA Πάφου αλλά και όλους τους φορείς εταιρείες, οργανισμούς, σχολεία, ομάδες, τους συμπολίτες μας και άλλους φορείς για αυτή τους την πρωτοβουλία στήριξης των ευάλωτων οικογενειών.
Ευχές Δημάρχου Πάφου
Με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, απευθύνει προς όλους τις καλύτερες ευχές του για υγεία και οικογενειακή ευτυχία.
Σε γραπτή του ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Πάφου αναφέρει πως στις δύσκολους καιρούς που διανύουμε λόγω της πανδημίας, πηγή ελπίδας και δύναμης αποτελούν για κάθε Χριστιανό τα διδάγματα που χάρισε στην ανθρωπότητα ο ερχομός του Θεανθρώπου στη γη.
Οι συνθήκες σημείωσε, απαιτούν ”να γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα με αυτοσυγκράτηση και σύνεση”, προσθέτοντας πως είναι “ απαραίτητο για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τη πανδημία και να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα υγιείς και ασφαλείς”.
“Αυτές τις μέρες της ελπίδας και της προσμονής, θέλω να σας διαβεβαιώσω”, είπε ο Δήμαρχος Πάφου, ότι ,”θα συνεχίσω με την ίδια προσήλωση και αποφασιστικότητα την προσπάθεια για τη δημιουργία μιας Πάφου που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των κατοίκων της και στα όνειρα της νέας γενιάς”.
Με ανανεωμένη τη δύναμη από αυτά που πετύχαμε μέχρι σήμερα, θα συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια την πορεία για την πρόοδο και την ευημερία της πόλης μας, συμπλήρωσε.
O κ. Φαίδωνος σημείωσε πως ο Δήμος Πάφου είναι και στις φετινές γιορτές δίπλα στους πολίτες που έχουν ανάγκη, στέλνοντας το μήνυμα ότι πρέπει να δώσουμε απλόχερα την αγάπη και τη στήριξή μας σε κάθε συνάνθρωπό μας που την χρειάζεται.
Ευχήθηκε τέλος σε όλους «ευτυχισμένα Χριστούγεννα και καλό νέο έτος» σε μια λεύτερη και επανενωμένη πατρίδα, σε μια δημιουργική και ευημερούσα Πάφο.
Μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης από τον ακριτικό Πωμό
Εξάλλου μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης από τον ακριτικό Πωμό στέλνει ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Πωμού Βαγγέλης Στυλιανού.
Σε γραπτή του ανακοίνωση ο κ. Στυλιανού αναφέρει πως μπορεί τα φετινά Χριστούγεννα να είναι αλλιώτικα, χωρίς πολλά λαμπιόνια, μουσικές και εκδηλώσεις «όμως ας είναι Χριστούγεννα με πολύ Φως και Χρώμα στις ψυχές μας».
Προσθέτει δε, πως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία που μας δίνεται για να έρθουμε πιο κοντά στον συνάνθρωπο μας, στις οικογένειες μας, στον ίδιο τον εαυτό μας και ευχήθηκε σε όλους, από τον ακριτικό Πωμό, «Καλά Χριστούγεννα με Υγεία πάνω από όλα, Αγάπη και Οικογενειακή Ευτυχία». Ευχές απλές αλλά δυνατές, που όλοι φέτος καταλάβαμε την μεγάλη τους αξία, όπως είπε.
Επισημαίνει πως υπάρχουν συνάνθρωποι μας που χρειάζονται ένα πιάτο φαΐ και παιδάκια που λαχταρούν ένα απλό παιχνίδι για να φωτιστούν οι μέρες τους. Κάλεσε ακόμη τους συμπολίτες του να μην αγοράσουν για τους εαυτούς τους και για τις οικογένειες τους διπλά και τριπλά δώρα, αλλά να προσφέρουν και κάτι σε κάποιον άλλον που το έχει πραγματικά ανάγκη.
Γιατί, όπως είπε, η προσφορά είναι κινητήριος δύναμη για να πάει μια κοινωνία μπροστά. Ας γίνουμε εμείς το φωτεινό παράδειγμα φέτος τα Χριστούγεννα και μακάρι το άστρο της Βηθλεέμ να φωτίζει το δρόμο όλων μας, συμπλήρωσε.
Ας γίνουμε λοιπόν Άνθρωποι και ας αναλογιστούμε ότι "ο Χριστός για εμάς γεννήθηκε σε μια πάχνη γιατί λοιπόν εμάς δεν μας χωράει ο τόπος", κατέληξε.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: