Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020

Μετά από έντεκα χρόνια ξαναβρήκε τον άστεγο πατέρα του

 

Πλέοντας σε πελάγη ευτυχίας ο γιος περιέγραψε σε τοπική εφημερίδα το «θαύμα των Χριστουγέννων», που βίωσε, όταν ανακάλυψε τα ίχνη του πατέρα του, που κοιμόταν σε πάρκα και νεκροταφεία της βρετανικής μεγαλούπολης επί πολλά χρόνια, αφότου έφυγε από το σπίτι της οικογένειάς του.

Ο Τζέισον είχε μόνον μια φωτογραφία του άστεγου πατέρα του από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, αλλά μοίρασε αντίγραφά της σε γνωστούς και φίλους απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια. Ευτυχώς, βρέθηκε κάποιος που τον αναγνώρισε κι έδωσε στο γιο του τη διεύθυνση του σπιτιού, όπου φημολογείτο ότι διέμενε τα τελευταία χρόνια ο πατέρας του. 


Ο Τζέισον πήγε εκεί την παραμονή των Χριστουγέννων και μια ηλικιωμένη γυναίκα του άνοιξε την πόρτα, επιβεβαίωσε ότι ο Ντέιβιντ Κέλι ζούσε εκεί, αλλά απουσίαζε την ώρα εκείνη. 


Την ώρα που ο γιος ετοιμαζόταν να αφήσει τον αριθμό του τηλεφώνου του, είδε τον πατέρα του να επιστρέφει από τον πρωινό του περίπατο. Άρχισε να του μιλάει, αλλά το σοκ για τον πατέρα ήταν τόσο μεγάλο, που το έβαλε στα πόδια. Ο Τζέισον άρχισε να τον κυνηγάει: «του φώναζα: “μπαμπά, εγώ είμαι, ο Τζέισον”. Κάποια στιγμή, έκοψε τον βηματισμό του κι ο νεαρός τον πλησίασε και βάδιζε μαζί του. «Όταν με αναγνώρισε, άρχισε να ζητά νέα της οικογένειας και προσπαθούσε να θυμηθεί την ημερομηνία της γέννησής μου. 


Δεν ήθελε να με κοιτάξει στα μάτια, γιατί τα δικά του ήταν καταβουρκωμένα, αλλά και στα δικά μου μάτια έτρεχαν δάκρυα συγκίνησης και αγαλλίασης», λέει ο νεαρός.

Ο Τζέισον προσπαθεί τώρα να χτίσει μια νέα σχέση με τον πατέρα του, αλλά δεν βιάζεται για να του δώσει χρόνο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Μετά το δείπνο των Χριστουγέννων με την μητέρα του, τον αδελφό του και την αδελφή του ο 23χρονος πήρε ένα πιάτο με όλες τις λιχουδιές και πήγε στο σπίτι του πατέρα του, όπου ζει εδώ και πέντε χρόνια με τη φίλη και συγκάτοικό του. 


Του δώρισε μάλιστα κι ένα κινητό για να μπορούν να επικοινωνούν. Ο στόχος του είναι να τον βοηθήσει να ξανασταθεί στα πόδια του, αφού ο 67χρονος πατέρας του, αν και έχει φθάσει στην ηλικία συνταξιοδότησης, δεν έχει υποβάλει τη σχετική αίτηση στις Αρχές, γιατί δεν διέθετε τα απαιτούμενα έγγραφα. «Προσπαθώ να του εξασφαλίσω το πιστοποιητικό γέννησης. Δεν έχει πρόσβαση σε τραπεζικό λογαριασμό γιατί δεν μπορεί να πιστοποιήσει ποιος είναι. Στη φωτογραφία, διακρίνεται να κρατά με τα χέρια του τα γυαλιά του, επειδή έχουν χαλάσει. Φορά τα ίδια εδώ και δέκα χρόνια!»

 

Ο Τζέισον λέει ότι άξιζε η προσπάθεια να αναζητήσει τον πατέρα του, μολονότι φοβόταν ότι εκείνος ίσως δεν θα ήθελε να τον ξαναδεί. «Για μένα είναι πραγματικά ένα θαύμα. Την ώρα που έφευγε τρέχοντας μακριά μου σκέφθηκα “Θεέ μου! Συνέβη αυτό που φοβόμουν… Αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Είναι φανταστικό που τον βρήκα παραμονές των Χριστουγέννων. Για μένα είναι ένα θαύμα...»


https://www.iefimerida.gr/kosmos/23hronos-brike-astego-patera-meta-apo-11-hronia-bretania

Δεν υπάρχουν σχόλια: