Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Συνεχίζονται τα rapid test στην Πάφο

 

H μονάδα δειγματοληψίας για τον έλεγχο του γενικού πληθυσμού με rapid test αντιγόνου θα βρίσκεται τη Δευτέρα στην Επαρχία Πάφου, στο σημείο του xώρου στάθμευσης ERA Korivos στην Λεωφόρο Δημοκρατίας 2, παρά το Παφιακό Στάδιο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, οι ώρες που θα λειτουργήσει η μονάδα δειγματοληψίας είναι από τις 09:00 μέχρι τις 17:00.
Στην Πάφο χθες διενεργήθηκαν 276 rapid test με 6 θετικά αποτελέσματα και ποσοστό θετικότητας 2,17%. Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν εργαστηριακές εξετάσεις, στο πλαίσιο των οποίων λήφθηκαν 450 δείγματα χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος κατά τον έλεγχο των επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.
Όλες οι περιπτώσεις από τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) στις οποίες υπήρξε θετικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να επαληθευτούν με τη μοριακή μέθοδο (PCR). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα και με προτεραιότητα, όσους απασχολούνται σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, διανομείς και επαγγελματίες πρώτης γραμμής.
Οι πολίτες θα ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της εργαστηριακής τους εξέτασης με γραπτό μήνυμα εντός 24 ωρών, αλλά και γραπτώς, εάν επιθυμούν, από τις κινητές μονάδες εντός 30’ από τη δειγματοληψία.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: