Η δολοφονία της Νατάλια Πρόνινα συγκλονίζει τη Ρωσία τις τελευταίες ώρες. Η 30χρονη χορεύτρια, έπεσε θύμα δολοφονίας έξω από το σπίτι της, κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό.

Η επίθεση εναντίον της ήταν στοχευμένη, καθώς επέστρεψε στο σπίτι από μια συνεδρία χορογραφίας.

Ένα ανατριχιαστικό βίντεο καταγράφηκε από κάμερα επιτήρησης τη στιγμή της δολοφονίας. Η Πρόνινα πυροβολήθηκε δύο φορές στο στήθος από έναν μασκοφόρο, ο οποίος άνοιξε πυρ εξ επαφής και ελάχιστα δευτερόλεπτα αφότου η χορεύτρια είχε δει τη σκιά του στον τοίχο.  Ωστόσο, το βίντεο δεν βοήθησε τους ανακριτές να εντοπίσουν τον δράστη, ανέφεραν αστυνομικές πηγές.

Η Πρόνινα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αλλά πέθανε δύο ώρες αργότερα, ανέφερε η East2West News.

«Δεν είχε εχθρούς, μπορώ να το πω με απόλυτη βεβαιότητα», δήλωσε η φίλη της Βαλέρια στην εφημερίδα Komsomolskaya Pravda. «Μόνο ένας από τους θαυμαστές της θα μπορούσε να είναι πίσω από αυτό λόγω ζήλιας.»

Μια άλλη θεωρία που διερευνάται είναι ότι η πρώην περφόρμερ σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης είχε δεσμό με πλούσιο πολιτικό, του οποίου η σύζυγος ανακάλυψε τη μυστική σχέση, σύμφωνα με το East2West.

Ο άνδρας, που πιστεύεται ότι είναι μέλος του Κοινοβουλίου, εκπαιδεύτηκε στις πολεμικές τέχνες. «Έβγαιναν μέχρι αυτό το καλοκαίρι, όταν η σύζυγος του βουλευτή έμαθε για την υπόθεση», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Ο μασκοφόρος δολοφόνος - ντυμένος με κουκούλα και φορώντας γυαλιά- χρησιμοποίησε ένα μη θανατηφόρο όπλο αυτοάμυνας που επανασχεδιάστηκε για να ρίξει πραγματικές σφαίρες για το χτύπημα, σύμφωνα με το East2West.

Ο σύντροφος της Πρόνινα, ο 33χρονος Αλεξάντρ Κραβτσένκο, έχει αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή στη δολοφονία και είπε ότι εργαζόταν στην Κριμαία όταν συνέβη το περιστατικό.



https://www.reader.gr/news/diethni/348344/rosia-anatrihiastiko-vinteo-kategrapse-ti-dolofonia-tis-pronina