Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

26χρονος και 22χρονη στο κελί για διάρρηξη κατοικίας στην Πάφο

 Στη σύλληψη δύο προσώπων, άντρα ηλικίας 26 ετών και γυναίκας ηλικίας 22 ετών, προχώρησαν χθες μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διάρρηξης κατοικίας, απόπειρας διάρρηξης δεύτερης κατοικίας, και παράνομης κατοχής περιουσίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, τους δύο υπόπτους εντόπισαν μέλη του ΤΑΕ Πάφου στην περιοχή ξενοδοχειακού συγκροτήματος κατοικιών, στην Πάφο, όπου χθες το πρωί διαπράχθηκαν η απόπειρα διάρρηξης και η διάρρηξη των δύο κατοικιών, και προχώρησαν στη σύλληψη τους, μετά από στοιχεία που προέκυψαν εναντίον τους.
Στο ξενοδοχειακό συγκρότημα μετέβησαν τα μέλη του ΤΑΕ για σκοπούς εξετάσεων, γύρω στις 11.00 χθες το μεσημέρι, μετά από καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία από γυναίκα που διέμενε σε κατοικία του συγκροτήματος, για απόπειρα διάρρηξης της κατοικίας της. Σύμφωνα με την καταγγελία, λίγο πριν τις 6.30 το πρωί της Πέμπτης, η παραπονούμενη αντιλήφθηκε άγνωστο της άντρα να προσπαθεί να παραβιάσει παράθυρο της κατοικίας της και αφού η ίδια φώναξε για βοήθεια, ο ύποπτος τράπηκε σε φυγή.
Ενώ τα μέλη του ΤΑΕ Πάφου διενεργούσαν εξετάσεις στη σκηνή της απόπειρας διάρρηξης, γύρω στις 11.30 το μεσημέρι, η παραπονούμενη αναγνώρισε και τους υπέδειξε τον ύποπτο άντρα, ηλικίας 26 ετών, ο οποίος εκείνη την ώρα αναχωρούσε από διπλανή κατοικία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, με αυτοκίνητο που ο ίδιος οδηγούσε, έχοντας ως συνοδηγό γυναίκα, ηλικίας 22 ετών. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια οι 26χρονος και 22χρονη είχαν ενοικιάσει την προηγούμενη μέρα και διέμεναν στην κατοικία από την οποία θεάθηκαν να αναχωρούν με το αυτοκίνητο τους.
Τα μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν το όχημα των δύο υπόπτων για έλεγχο και αφού στην κατοχή της 22χρονης εντόπισαν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, για την κατοχή του οποίου η ίδια δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις, προχώρησαν στη σύλληψη της νεαρής, για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας και για εξετάσεις κατά πόσο ο ηλεκτρονικός υπολογιστής αποτελεί προϊόν κλοπής.
Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν στις κτιριακές εγκαταστάσεις του συγκροτήματος κατοικιών, προέκυψαν στοιχεία εναντίον της 22χρονης, για τη διάρρηξη άλλης μίας κατοικίας, που διαπράχθηκε λίγο πριν τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης. Από την κατοικία δεν κλάπηκε οποιαδήποτε περιουσία.
Οι 26χρονος και 22χρονη συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων, με το ΤΑΕ Πάφου να συνεχίζει τις εξετάσεις.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: