Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

8000 ευρώ εξώδικο σε μουσικοχορευτικό κέντρο

 Συνολικά 19 καταγγελίες πολιτών και 17 καταγγελίες υποστατικών έγιναν το τελευταίο 24ωρο, από τις 06.00 το Σάββατο μέχρι τις 06.00 την Κυριακή, για παραβίαση των μέτρων για COVID, μετά από 2.369 που διενεργήθηκαν παγκύπρια. Από αυτούς, οι 1.357 αφορούσαν ελέγχους για safepass.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, όσον αφορά στους πολίτες, η πλειοψηφία των καταγγελιών αφορούσε τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας.
Στα υποστατικά, οι πλείστες καταγγελίες αφορούσαν υπεύθυνους και υπάλληλους υποστατικών, οι οποίοι δεν είχαν στην κατοχή τους safepass σε ισχύ, υπήρχαν υπεράριθμοι πελάτες εντός των υποστατικών, καθώς και θαμώνες που χόρευαν.
Στην επαρχία Λάρνακας εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής χρηματικού ποσού, ύψους €8.000, εκδόθηκε στον υπεύθυνο μουσικοχορευτικού κέντρου, αφού επέτρεψε την είσοδο σε υπεράριθμους πελάτες εντός του υποστατικού, ενώ στα τραπέζια βρίσκονταν περισσότερα άτομα από το επιτρεπόμενο.
Εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής χρηματικών ποσών, ύψους €3.000 και €1.000 αντίστοιχα, εκδόθηκαν στους υπεύθυνους πρακτορείου στοιχημάτων και περιπτέρου στην επαρχία Λευκωσίας, αφού οι υπεύθυνοι εντοπίστηκαν να εργάζονται σε αυτά χωρίς να κατέχουν πιστοποιητικό safepass σε ισχύ. Στο πρακτορείο στοιχημάτων εντοπίστηκε επίσης θαμώνας να μην είναι κάτοχος safepass.
Παράλληλα, εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής χρηματικού ποσού, ύψους €1.500 , εκδόθηκε στον υπεύθυνο χώρου εστίασης γιατί επέτρεψε σε θαμώνες να χορεύουν.
Επιπρόσθετα, εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής χρηματικού ποσού, ύψους €1.000, εκδόθηκε στην υπεύθυνη χώρου παρασκευής φαγητού, αφού η ίδια και δύο υπάλληλοι εντοπίστηκαν να εργάζονται σε αυτό χωρίς να κατέχουν πιστοποιητικό safepass σε ισχύ.
Εξάλλου, εξώδικες ειδοποίησες πληρωμής χρηματικού ποσού, ύψους €750, εκδόθηκαν στους υπεύθυνους κομμωτηρίου (επέτρεψε σε υπάλληλο να εργάζεται χωρίς safepass) και πιτσαρίας (ο υπεύθυνος εντοπίστηκε να εργάζεται χωρίς να είναι κάτοχος πιστοποιητικού safepass σε ισχύ).
Χωρίς safepass εντοπίστηκαν να εργάζονται και οι υπεύθυνοι άλλων τριών υποστατικών στην επαρχία Λευκωσίας, με αποτέλεσμα σε αυτούς να εκδοθεί εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής χρηματικού ποσού, ύψους €500.
Επίσης, στον υπεύθυνο υπεραγοράς στην επαρχία Λευκωσίας, εκδόθηκε εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής χρηματικού ποσού ύψους €500, αφού δεν έφερε προστατευτική μάσκα.
Στην επαρχία Λεμεσού, εκδόθηκε εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής χρηματικού ποσού ύψους €3.000 στον υπεύθυνο μπυραρίας, αφού επέτρεψε την είσοδο σε υπεράριθμους πελάτες, ενώ στο εν λόγω υποστατικό δεν υπήρχαν οι απαραίτητες σημάνσεις και εντοπίστηκαν θαμώνες να χορεύουν.
Επιπρόσθετα, εξώδικες ειδοποίησες πληρωμής χρηματικού ποσού ύψους €500 εκδόθηκαν στους υπεύθυνους άλλων δύο υποστατικών (υπεραγορά και κουρείο), αφού επέτρεψαν την είσοδο σε πελάτη χωρίς να είναι κάτοχος πιστοποιητικού safepass, καθώς και την είσοδο σε υπεράριθμους πελάτες.
Εξάλλου, στον υπεύθυνο χώρου εστίασης, εκδόθηκε εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής χρηματικού ποσού ύψους €750, αφού επέτρεψε την είσοδο σε υπεράριθμους πελάτες, ενώ δεν υπήρχαν οι κατάλληλες σημάνσεις στο υποστατικό και εντοπίστηκαν θαμώνες να χορεύουν.
Στην επαρχία Πάφου, σχηματίστηκε φάκελος για Δικαστήριο για νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, αφού δεν είχε τις απαραίτητες σημάνσεις και δεν είχε τις απαραίτητες άδειες από την αρμόδια Αρχή.
Τέλος, σε έλεγχο που έγινε σε υποστατικό, επίσης στην επαρχία Πάφου, διαπιστώθηκε ότι πρόσωπα τα οποία εργάζονταν εκεί, δεν έφεραν προστατευτικές μάσκες, πελάτες χόρευαν, ενώ δεν υπήρχαν οι κατάλληλες σημάνσεις στο υποστατικό
Η Αστυνομία υπενθυμίζει ότι η επιτήρηση των μέτρων δεν είναι μόνο ευθύνη της Αστυνομίας και των άλλων συναρμόδιων δημοσίων υπηρεσιών, αλλά είναι ευθύνη όλων.


κυπε

φωτο αρχειο

Δεν υπάρχουν σχόλια: