Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Δραματική η μείωση του κύκλου εργασιών στα κέντρα αναψυχής, βροντοφωνάζει ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑΟι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής θέτουν ορόσημο την 14η Φεβρουαρίου και την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου για τους ερωτευμένους,  για επαναλειτουργία του κλάδου, με είσοδο εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων θαμώνων σε νυχτερινά κέντρα, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ και καφετέριες. Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ Νεόφυτος Θρασυβούλου ανέφερε ότι "πυξίδα" για τους επιχειρηματίες είναι η συγκεκριμένη γιορτή, ώστε να μην μετατεθεί η επανεκκίνηση του κλάδου για αργότερα.

"Είναι ένα κομμάτι για το οποίο έχουμε ελπίδα και η ελπίδα ξεκινά από εκεί. 8 Μαρτίου είναι η γιορτή της γυναίκας, μετά θα είναι η Λαμπρή και πάντα πρέπει να προσδιορίζουμε μια ημερομηνία έναρξης γιατί ο Υπουργός Υγείας μπορεί να εξαγγείλει 16 του Φεβράρη. Ε τι πειράζει να είναι 13 του Φεβράρη;"

Την ίδια ώρα, ο κύριος Θρασυβούλου ξεκαθάρισε ότι τα μέλη του κλάδου που απασχολούνται στην εστίαση δεν θα πρέπει να αναμένουν να συμπεριλήφθούν στα νέα μέτρα στήριξης που αποφασίστηκαν χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο. Ζήτησε μάλιστα την συμπερίληψη των συγκεκριμένων επιχειρήσεων στα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στήριξης και Ανάκαμψης, ενώ υπέδειξε ότι η κρατική στήριξη προς τις επιχειρήσεις νυχτερινής διασκέδασης, γάμων και βαπτίσεων, θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη.

"Υπάρχουν εκκρεμότητες που δεν έχουν καλυφθεί ακόμη από το κράτος και ευελπιστούμε ότι με αυτή τη βοήθεια θα καλυφθούν επιχειρήσεις που για δύο χρόνια τώρα δεν έχουν κανένα έσοδο. Το ίδιο έχει συμβεί για τις αίθουσες γάμων και δεξιώσεων που αποφάσισε το κράτος να στηρίξει, ενώ εμείς είπαμε να στηριχθούν όλες οι επιχειρήσεις εστίασης, ενώ προσηλώνετε να παρατείνει την καταβολή φορολογιών μέχρι το καλοκαίρι και να παραμείνει η ρευστότητα."

Ο Πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ έκανε λόγο για μείωση του κύκλου εργασιών σε αρκετές επιχειρήσεις της τάξης του 70%, ενώ σε σχέση με την έλλειψη προσωπικού που παρατηρείται στην τουριστική βιομηχανία και στον κλάδο εστίασης ανέφερε ότι το πρόβλημα υφίσταται και ότι Υπουργοί Εργασίας και Εσωτερικών επεξεργάζονται λύσει

Δεν υπάρχουν σχόλια: