Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Για θέση σε ρεσεψιόν ζητούσαν φωτογραφία των υποψηφίων γυναικών με μαγιό

 

Έρευνα ξεκίνησε το ιταλικό υπουργείο Εργασίας μετά την κατακραυγή που ακολούθησε αγγελία εργασίας στην οποία η εταιρεία ζητούσε αποκλειστικά γυναίκα recepionist ηλικίας κάτω των 30 ετών, ενώ ήθελε να της αποσταλούν από τις υποψήφιες για τη θέση φωτογραφίες τους με μαγιό.

Η αγγελία, που δημοσιεύτηκε σε πολλά site εύρεσης εργασίας από μια ασφαλιστική εταιρεία με έδρα τη Νάπολη, όριζε ότι η υποψήφια πρέπει να είναι γυναίκα, όχι μεγαλύτερη των 30 ετών, να μιλά άπταιστα αγγλικά, να έχει δικό της αυτοκίνητο και «έναν ευχάριστο χαρακτήρα με ελκυστική εμφάνιση».

«Ζητάμε να στείλετε μια ολόσωμη φωτογραφία με μαγιό ή κάτι παρόμοιο», συνέχιζε να ζητάει η αγγελία για τη δουλειά των 500 ευρώ το μήνα.

Η φράση αυτή που προκάλεσε αντιδράσεις αφαιρέθηκε αργότερα, σύμφωνα με τον Guardian, και η αγγελία αναδημοσιεύτηκε, όμως ένα στιγμιότυπο οθόνης κοινοποιήθηκε μαζικά στα social media, προκαλώντας οργή.

«Θέλουν φωτογραφία με μαγιό; Τι παράλογη διαφήμιση» είπε η Κιάρα Μαρκιάνι , σύμβουλος εργασίας για τη Νάπολη. «Είναι σκανδαλώδες, και για πολλούς λόγους – ξεκινώντας με την αναζήτηση μιας γυναίκας κάτω των 30 ετών και έναν μισθό που είναι τόσο μικρός που είναι παράλογος για τη δέσμευση και τα καθήκοντα που απαιτεί η δουλειά».

Η εταιρεία, η οποία εδρεύει στη Νάπολη, είπε στα ιταλικά ΜΜΕ ότι το αίτημα για φωτογραφία με μαγιό ήταν «ακατάλληλο» και αποτέλεσμα «απλής απόσπασης της προσοχής» του «άπειρου εργάτη» που δημιούργησε τη διαφήμιση και «δεν είχε καταλάβει την πολιτική της εταιρείας για την ισότητα των φύλων».


https://www.in.gr/2022/01/28/world/italia-orgi-gia-seksistiki-aggelia-gia-douleia/


φωτο αρχειο

Δεν υπάρχουν σχόλια: