Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Σεισμός 4,5 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ ανοιχτά της Πόλης Χρυσοχούς

 Σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ καταγράφηκε στις 05:58 στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, 50 χιλιόμετρα δυτικά -βορειοδυτικά της Πόλης Χρυσοχούς και εστιακό βάθος 23 χιλιόμετρα,που αξιολογείται ως μετασεισμός του ισχυρού σεισμού μεγέθους 6,5 βαθμών της 11ης Ιανουαρίου 2022.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, σήμερα Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 και τοπική ώρα 05:58 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος σεισμός μεγέθους M=4.5 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.
Ο σεισμός, σημειώνει, είχε επίκεντρο στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, 50 χιλιόμετρα δυτικά -βορειοδυτικά της Πόλης Χρυσοχούς και εστιακό βάθος 23 χιλιόμετρα.
Εγινε αισθητός στην επαρχία Πάφου, ελαφρά αισθητός στις επαρχίες Λεμεσού και Λευκωσίας και αντιληπτός στην ανατολική Κύπρο.
Αξιολογείται ως μετασεισμός του ισχυρού σεισμού μεγέθους Μw=6.5 της 11ης Ιανουαρίου 2022.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν : http://www.gsd-seismology.org.cy/en/origins/80044/event
Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης www.gsd-seismology.org.cy και http://www.moa.gov.cy/gsd και στο λογαριασμό Twitter του Τμήματος @CY_earthquakes, καταλήγει η ανακοίνωση.


kype

Δεν υπάρχουν σχόλια: