Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Πλησιάζει η ημέρα μηδέν για το Λιμάνι και τη Μαρίνα Λάρνακας

Πλώρη για τη νέα εποχή βάζει το μεγαλεπήβολο έργο ανάπλασης του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας, με τα χρονοδιαγράμματα να τηρούνται ευλαβικά, και τον προγραμματισμό να προχωρά μέχρι στιγμής, χωρίς καμιά καθυστέρηση.

Αυτό ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kition Ocean Holdings LTD, κ. Πάνος Αλεξάνδρου, τονίζοντας ότι η συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, τα αρμόδια τμήματα της κυβέρνησης και το Δήμο Λάρνακας είναι εξαιρετική, με αποτέλεσμα το όλο έργο να βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.  

Συγκεκριμένα, τα κατασκευαστικά έργα αναμένεται να αρχίσουν αμέσως μετά την έγκριση του ανανεωμένου master plan του έργου και την κατάθεση του στην πολεοδομία. Μάλιστα, όπως εκτιμά ο κ. Αλέξανδρου, οι πρώτες μπουλντόζες θα εισέλθουν εντός της Μαρίνας την 1η Απριλίου 2022.

Η 1η Απριλίου, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kition Ocean Holdings, θα είναι η ημέρα μηδέν, αφού η ανάπλαση του έργου θα αρχίσει αμέσως.

Όπως αποκάλυψε, αρχικά θα αναβαθμιστούν τα υφιστάμενα κτήρια για να μπορούν να εξυπηρετούνται οι ιδιοκτήτες σκαφών, οι οποίοι θα έχουν επίσης τη δυνατότητα χρήσης εφαρμογών και λογισμικού από το κινητό τους τηλέφωνο. Πράσινο, μεγάλα πεζοδρόμια και νέος φωτισμός αποτελούν μερικές από τις άμεσες αλλαγές στη Μαρίνα Λάρνακας, η οποία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Ο κ. Αλεξάνδρου διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά, ότι τα τέλη ελλιμενισμού στη νέα Μαρίνα Λάρνακας, δεν θα είναι απαγορευτικά για τους υφιστάμενους χρήστες, η πλειοψηφία των οποίων έχει ήδη ενημερωθεί και έχει εκφράσει την ικανοποίηση της για το όλο εγχείρημα.

Μια σύγχρονη εικόνα θα έχει σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Kition Ocean Holdings και η παλιά αποβάθρα, σήμα κατατεθέν της πόλης του Ζήνωνα, η οποία θα αποκτήσει 4 κιόσκια πάνω στο νερό. Το κτήριο των Ναυτοπροσκόπων εξήγησε, θα μετατραπεί σε μουσείο φωτογραφίας, ενώ θα αναβαθμιστεί και ο παλιός γερανός, ο οποίος θα γίνει το νέο σημείο αναφοράς της ιστορικής αποβάθρας. Ειδικός φωτισμός και όμορφα παγκάκια θα συμπληρώνουν το έργο ανάπλασης, ανέφερε.

Παράλληλα, με τη νέα Μαρίνα, συμπλήρωσε ο κ. Αλεξάνδρου, θα μεγαλώσει και ο κυματοθραύστης και θα δημιουργηθούν τεχνητοί ύφαλοι, ενέργειες οι οποίες θα οδηγήσουν και στην αναβάθμιση της Παραλίας των Φοινικούδων.

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kition Ocean Holdings, υπέδειξε ότι το όλο έργο θα είναι ενεργειακά αυτοδύναμο, θα διασφαλίζει πλήρως την προστασία και βιωσιμότητα του περιβάλλοντος και θα συμβάλει αισθητά στη μείωση του θορύβου, κάτι που όπως είπε, καταγράφεται και στην περιβαλλοντική μελέτη, η οποία παρουσιάστηκε προ ημερών σε δημόσια ακρόαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: