Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Χιονίζει σε Κυκλάδες, Εύβοια και Κρήτη

 

Στα «λευκά» έχουν ντυθεί από νωρίς το πρωί της Κυριακης Άνδρος, Σύρος, Τήνος και Μύκονος ενώ αισθητή είναι και η πτώση της θερμοκρασίας.

Οι δήμοι των Κυκλάδων έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία.

Οι πρώτες «άσπρες» εικόνες φτάνουν απο το χωριό Βουρκωτή της Άνδρου σε υψόμετρο 620 μέτρων.

Η  φώτο  είναι από τη χιονισμένη Σύρο. 

Τα μηχανήματα του Δήμου ήδη έχουν ξεκινήσει την προσπάθεια να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό, ενώ σύμφωνα με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Βουρκωτη – Άρνη.
Αισθητή και έντονη είναι η χιονόπτωση και στη Σύρο, η οποία ήδη έχει κάνει την εμφάνισή της από το βράδυ του Σαββάτου με το φαινόμενο να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Σε περιοχές όπως η Απάνω Μεριά, η Άνω Σύρος, το Πισκοπειό, η Αληθινή, τα Χρούσσα, η Ανάσταση, όπως και άλλα σημεία του νησιού η χιονόπτωση είναι πιο έντονη.

Χιόνι έχει πέσει και σε πιο πεδινά σημεία, ακόμη και στην Ερμούπολη, ενώ το φαινόμενο θα γίνει πιο έντονο κατά τη διάρκεια της Κυριακής.

Μέχρι στιγμής, προβλήματα παρουσιάζονται μόνο στην περιοχή της Απάνω Μεριάς με κάποιους δρόμους να έχουν κλείσει λόγω έντονης χιονόπτωσης. Συνίσταται, οι μετακινήσεις στο νησί να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή.
Η κακοκαιρία «Ελπίς» που πλήττει ολόκληρη την Ελλάδα έντυσε στα λευκά και την Μύκονο. Σύμφωνα με το mykonoslive.tv από το πρωί χιονίζει στην κοσμοπολίτισσα των Κυκλάδων με αποτέλεσμα να το έχει στρώσει σε πολλές περιοχές.

Aπό τον λευκό κλοιό, μάλιστα, δεν ξέφυγαν ούτε οι διάσημες παραλίες του νησιού. Οι εικόνες με το στρωμένο χιόνι που καταγράφει το παρακάτω βίντεο σε συνδυασμό με τα όμορφα τοπία της Μυκόνου δημιούργησαν ένα παραμυθένιο σκηνικό που οι κάτοικοι είχαν αρκετό καιρό να αντικρύσουν.
 Στα «λευκά» έχει ντυθεί σχεδόν και όλο το νησί της Τήνου.
Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έφτασε και στην Κρήτη καθώς χθες το βράδυ έκανε την εμφάνισή του το φρέσκο χιόνι στις ορεινές περιοχές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Οροπέδιο Λασιθίου όπου τις τελευταίες ώρες χιονίζει ντύνοντάς το στα… λευκά.

Η θερμοκρασία βρίσκεται υπό το μηδέν ενώ η οδήγηση, σύμφωνα και με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας του δήμου, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Πυκνό χιόνια πέφτει από το βράδυ του Σαββάτου και σε πολλές περιοχές στην Εύβοια, έχοντας ωστόσο προκαλέσει και πολλά προβλήματα.

Χωριά όπως, τα Κριεζά, τα Ζάρκα, οι Τσακαίοι, ο Αγιάννης, Άγιος Λουκάς αλλά και ο πάνω Αλμυροπόταμος στην νότια Εύβοια, από χθες το βράδυ λίγο μετά τις 12:00, ντύθηκαν στα λευκά μέσα σε λίγη ώρα, με την έντονη χιονόπτωση να σκεπάζει δρόμους, οχήματα και σκεπές σπιτιών.



Δεν υπάρχουν σχόλια: