Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Η Πολιτική Άμυνα για την σεισμική δραστηριότητα στην Κύπρο

Η νέα σεισμική δόνηση καταδεικνύει ότι η σεισμική δραστηριότητα στο νησί μας είναι ιδιαίτερα έντονη το τελευταίο διάστημα, ότι ο σεισμός μπορεί να εκδηλωθεί οποιαδήποτε ώρα του 24ωρου και άρα θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Ολίβια Μιχαηλίδου.

Ως Πολιτική Άμυνα, συνέχισε, επικοινωνήσαμε με τις Επαρχιακές Διοικήσεις Πάφου και Λεμεσού, όπου είναι οι περιοχές που είναι πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Προς το παρόν, σημείωσε, “δεν υπάρχει ενημέρωση για οποιεσδήποτε ζημιές και ο σεισμός έγινε πολύ λίγο αισθητός”.
Πρόσθεσε πως ως Πολιτική Άμυνα σε περίπτωση σεισμού ενεργοποιούν το ειδικό εθνικό σχέδιο “Εγκέλαδος” στο οποίο περιλαμβάνονται όλες οι διαδικασίες που ακολουθούνται από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, περίπου 40 στο σύνολο τους, για την αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων ενός σεισμού.
Και αυτή τη φορά, συνέχισε, “επικοινωνήσαμε με τις Επαρχιακές Διοικήσεις Λεμεσού και Πάφου και ακολούθως με άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες όπως Αστυνομία, Πυροσβεστική, για την ενημέρωση μας σε περίπτωση που είχαν προκληθεί οποιεσδήποτε ζημιές”.
Όπως ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου σε περίπτωση σεισμού η Πολιτική Άμυνα ενεργοποιεί τις ομάδες της για συμμετοχή στα διάφορα περιστατικά που μπορεί να προκύψουν, όπως για έρευνα και διάσωση ατόμων κάτω από ερείπια, και για φιλοξενία συνανθρώπων μας οι οποίοι λόγω του σεισμού τυχόν να χρειαστεί να φιλοξενηθούν προσωρινά σε άλλους χώρους.
Ακόμη και για την παροχή Πρώτων Βοηθειών και γενικότερα για την παροχή στήριξης προς τους πληγέντες, κατέληξε.

κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: