Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ – ΠΕΤΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

Με την ίδρυση του Πετριδείου Ιδρύματος ξεκίνησε η συνεργασία του Πετριδείου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευαγόρα Παλληκαρίδη, δεδομένου ότι ο μακαριστός Χριστόδουλος Πετρίδης περιλάμβανε στους φορείς τον τότε Αθλητικό Σύλλογο Ευαγόρα Παλληκαρίδη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευαγόρα Παλληκαρίδη Άντρη Κανάρη.
Η κ. Κανάρη ανέφερε πως η μακρόχρονη προσφορά του Χριστόδουλου και της Μαρίας Πετρίδη αποτελούν φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση καθότι η προσφορά αυτή δεν είναι μόνο χρηματική αλλά είναι και πνευματική. Πρόσθεσε πως αυτή την περίοδο η χορηγία αυτή αποτελεί «ανάσα» για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευαγόρα Παλληκαρίδη καθότι τα κύρια έσοδα του Συλλόγου προέρχονται από την ενοικίαση του ισογείου στο Μέγαρο Ευαγόρας Παλληκαρίδης και δεν υπάρχει ενοικιαστής τους τελευταίους 9 μήνες.

1. Από πότε ξεκίνησε η συνεργασία σας με το Πετρίδειο?
Θεωρώ ότι η συνεργασία του Πετριδείου Ιδρύματος με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ευαγόρα Παλληκαρίδη, ξεκίνησε με την ίδρυση του Πετριδείου Ιδρύματος δεδομένου ότι ο μακαριστός Χριστόδουλος Πετρίδης περιλάμβανε στους φορείς τον τότε Αθλητικό Σύλλογο Ευαγόρα.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφέρω ότι υπάρχουν σκέψεις διεύρυνσης αυτής της συνεργασίας με τη από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων.
2. Πώς εκτιμάτε κυρία Κανάρη την δράση του Πετριδείου Ιδρύματος στον ευρύτερο χώρο του Πολιτισμού?
Έχω παραστεί στις πλείστες εκδηλώσεις του Πετρίδειου εδώ και χρόνια και θεωρώ ότι το έργο του και η δράση του στο χώρο του Πολιτισμού είναι κάτι το μοναδικό. Μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές, προσφέρουν στην κοινωνία της Πάφου, μέσα από το φάσμα της παιδείας, του αθλητισμού και του πολιτισμού.
3. Πώς θα χαρακτηρίζατε την μακρόχρονη προσφορά του Χριστόδουλου και της Μαρίας Πετρίδη. Αποτελούν φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση?
Βεβαίως και αποτελούν φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση καθότι η προσφορά αυτή δεν είναι μόνο χρηματική αλλά είναι και πνευματική. Ο κόσμος της Πάφου είναι τυχερός που έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις του ιδρύματος αλλά και να λάβει μέρος στους διάφορους διαγωνισμούς που γίνονται όπως είναι ο λογοτεχνικός διαγωνισμός, η έκθεση αυτοδίδακτων καλλιτεχνών Πάφου κ.α.
4. Πόσο υποβοηθητική είναι η χορηγία που σας δίδεται ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο εν μέσω πανδημίας?
Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο η χορηγία αυτή είναι μια «ανάσα» για εμάς καθότι καθότι τα κύρια έσοδα του Συλλόγου προέρχονται από την ενοικίαση του ισογείου στο Μέγαρο Ευαγόρας Παλληκαρίδης και δεν υπάρχει ενοικιαστής τους τελευταίους 9 μήνες.
5. Ποιοι οι στόχοι σας ως Πολιτιστικός Σύλλογος Ευαγόρας και ποιες οι φετινές σας δράσεις?
Στόχος μας η διαχρονικότητα του Συλλόγου και να συνεχίσουμε να κρατήσουμε άσβεστη τη μνήμη και το έργο του Ευαγόρα Παλληκαρίδη.
Εάν μας το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, τον Μάρτη θα γίνουν οι θεσμοθετημένες εκδηλώσεις των Ευαγορείων οι οποίες περιλαμβάνουν Φιλολογικό και Θρησκευτικό Μνημόσυνο, Ποιητικό Διαγωνισμό Γυμνασίων και Λυκείων της επαρχίας μας καθώς και διεξαγωγή επίσημου Παγκύπριου Αγώνα Ποδηλασίας ¨Ευαγόρας Παλληκαρίδης» υπό την αιγίδα της ΚΟΠΟ.
Η χορωδία μας ξεκίνησε πρόσφατα τις πρόβες που λόγω της πανδημίας και την μη διεξαγωγή εκδηλώσεων δεν γίνονταν και ήδη είχε δύο εξαιρετικές εμφανίσεις την περίοδο τον γιορτών με τη συμμετοχή της στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου καθώς και σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου με θέμα το μεταναστευτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: