Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Χιλιάδες πολίτες στο έλεος του χιονιά στην Αττική Οδό

 

Μια δύσκολη μάχη έδωσαν το βράδυ της Δευτέρας, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του στρατού και της Αστυνομίας για τον απεγκλωβισμό των πολιτών από την Αττική Οδό, εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας «Ελπίς», που έχει πλήξει την Ελλάδα.

Οι δυνάμεις του στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής συνέδραμαν όλο το βράδυ τους πολίτες, μεταφέροντάς τους στα έξι σημεία-εξόδους της Αττικής Οδού, όπου επιβιβάζονταν σε λεωφορεία για τη μετακίνησή τους σε ασφαλή σημεία, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας.
Παράλληλα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Πολιτικής Προστασίας για να ενισχύσει τις προσπάθειες απεγκλωβισμού των οδηγών από την Αττική Οδό διέθεσε έναν συρμό, χωρητικότητας 300 θέσεων, στον Προαστιακό έτσι ώστε να μεταφέρει με ασφάλεια τον κόσμο σε προστατευμένο περιβάλλον.
Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε αρκετές περιοχές της Ανατολικής Αττικής, με το έργο των συνεργείων της ΔΕΔΔΗΕ να δυσχεραίνεται λόγω των χιονοπτώσεων.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, σήμερα κηρύσσεται γενική αργία τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα στην Περιφέρεια Αττικής, την Εύβοια, τη Βοιωτία, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και της Σποράδες.
Όσον αφορά ειδικότερα τον ιδιωτικό τομέα, θα λειτουργήσουν μόνο τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία, οι δομές υγείας, τα πρατήρια υγρών καυσίμων και όποιες υπηρεσίες σχετίζονται με την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών.
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και οι εκπαιδευτικές μονάδες όλων των βαθμίδων, στις ανωτέρω περιοχές και σήμερα, ενώ δεν θα λειτουργήσει ούτε η τηλε-εκπαίδευση.
Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να σημειώσουν ύφεση από το μεσημέρι της Τρίτης, ωστόσο εκτιμάται ότι ο παγετός που θα δημιουργηθεί θα προκαλέσει δυσκολίες.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: