Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Υπερχείλισε το φράγμα του Πωμού

 Αισθήματα ευφορίας η υπερχείλιση του φράγματος του Πωμού, σύμφωνα με τον αναπληρωτή κοινοτάρχη Μοναδικές εικόνες καταγράφει η υπερχείλιση του του φράγματος του Πωμού σύμφωνα με τον αναπληρωτή κοινοτάρχη του Πωμού Ανδρέα Διονυσίου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Διονυσίου ανέφερε πως ο υδατοφράκτης του Πωμού υπερχείλισε από χτες στις 14:30 σημειώνοντας πως το γεγονός και μόνο της υπερχείλισης προκαλεί αισθήματα ευφορίας και χαράς στους κατοίκους της κοινότητας , όχι μόνο, λόγω του θεάματος, αλλά και λόγω και του ότι, οι ανάγκες των λίγων γεωργών που παρέμειναν θα καλύπτονται χωρίς περιορισμούς. Με την υπερχείλιση του υδατοφράκτη τόνισε πάρα πολλοί επισκέπτονται την περιοχή του , αφού προσφέρει η υπερχείλιση τους εικόνες ξεχωριστές και ανάσα ζωής
Ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε πως υπήρξαν χρονιές που το φράγμα του Πωμού συνολικής χωρητικότητας 860 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού υπερχείλιζε τον Ιανουάριο, το Φεβρουάριο ή ακόμη και το Μάρτη μήνα και αναλόγως των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν . Ενδεικτικά σημείωσε πως το το φράγμα του Πωμού υπερχείλισε πέρσι στις 16 Φεβρουαρίου 2021 και πρόπερσι την Πρωτοχρονιά του 2020. Μόνο συνέχισε, δύο με τρεις χρονιές ο υδατοφράκτης του Πωμού δεν κατέστη δυνατό να υπερχειλίσει. Ο κ. Διονυσίου είπε πως η κοινότητα του Πωμού έχει γύρω στους 500 κατοίκους εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι.
Σχετικά με το τσουχτερό κρύο ο κ. Διονυσίου σημείωσε πως αυτό είναι υποφερτό στον Πωμό γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου σήμερα .
Είμαστε συμπλήρωσε , “ μια γεωργική κοινότητα, με ότι παρέμεινε από την γεωργία, γιατί σίγουρα πιο παλιά πριν δέκα με είκοσι χρόνια, σχεδόν ο μισός πληθυσμός της κοινότητας ασχολείτο με την γεωργία, ενώ τώρα ένα ποσοστό γύρω στο 10% ασχολείται με την γεωργία ,επειδή δεν συμφέρει “.
Σημειώνεται πως την Κυριακή είχε υπερχειλίσει το φράγμα Αργάκας χωρητικότητας 990 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: