Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Πυροβόλησε κατά λάθος τον 15χρονο φίλο του με καραμπίνα. Δεν κατάφεραν οι γιατροί να τον σώσουν

 

Ένα ήρεμο μεσημέρι στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης μετατράπηκε σε τραγωδία για τον 15χρονο Νίκο που έχασε τη ζωή του από τα χέρια του καλού του φίλου.  Οι κάτοικοι  της περιοχής είδα περίπου στη 13:00 την αστυνομία και τα ασθενοφόρα να καταφτάνουν στο σπίτι της οδού Ακρίτα 53 και δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι έχει συμβεί.


Τα δύο παιδιά, όπως είπαν στο protothema.gr, γείτονες του 15χρονου που πυροβόλησε κατά λάθος τον φίλο του, ήταν κολλητοί φίλοι από το Δημοτικό και βρίσκονταν πολύ συχνά ο ένας στο σπίτι του άλλου καθώς έμεναν κοντά. Σύμφωνα με πληροφορίεςο 15χρονος που πυροβολήθηκε μεταφέρθηκε σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με τους γιατρούς να δίνουν μάχη επί μιάμιση ώρα να τον κρατήσουν στη ζωή, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αρχικά δεν γνώριζαν πως τα τραύματα του νεαρου προέκυψαν από πυροβολισμό καθώς αρχικά ο φίλος του ανέφερε ότι ο έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του. Τη στιγμή του δυστυχήματος αμφότεροι οι γονείς του 15χρονου ήταν στη δουλειά και έμαθαν για το περιστατικό από τους γείτονες.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το παιδί έφερε τραύμα στο πάνω μέρος του κεφαλιoύ του και μεταφερόταν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «ΑΧΕΠΑ».



Όπως αναφέρει το thestival, όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο νεαροί βρίσκονταν στο σπίτι του 15χρονου, που πυροβόλησε κατά λάθος τον φίλο του, στην οδό Ακρίτα 53. 

Την ώρα που βρίσκονταν στο υπνοδωμάτιο, ο συνομήλικος φίλος του, έδειχνε τις καραμπίνες του πατέρα του στον άτυχο νεαρό με το όπλο να φέρεται να εκπυρσοκροτεί.

Στην αρχή ο δράστης φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ο φίλος του έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά, ωστόσο λίγο αργότερα κατά πληροφορίες παραδέχθηκε το γεγονός και συνελήφθη μαζί με τον 56χρονο πατέρα του.

Τι είπαν γείτονες στο protothema.gr

«Είδαμε το ασθενοφόρο να παίρνει το παιδί και αμέσως καταλάβαμε ότι κάτι κακό έγινε. Γνωρίζαμε και τα δύο παιδιά και ήταν οι καλύτεροι φίλοι. Το όπλο πιθανότατα να το είχε ο πατέρας του παιδιού στο σπίτι καθώς παλιά πήγαινε για κυνήγι, ωστόσο ποτέ δεν το είχε σε φανερό σημείο στο σπίτι, πόσο μάλλον να το δώσει στο παιδί», ανέφερε ζευγάρι στο protothema.gr, με τη γυναίκα να λέει ότι παλαιότερα ήταν η νταντά του παιδιού που πυροβόλησε τον 15χρονο.

«Οι γονείς ήταν στη δουλειά εκείνη την ώρα και τα παιδιά ήταν μόνα τους στο σπίτι. Ξέρουμε ότι ο 15χρονος Νίκος δέχθηκε μια σφαίρα στο κεφάλι. Το άλλο το παιδί είπε αρχικά ότι ήταν ατύχημα και ότι το παιδί που κατέληξε έπεσε αναίσθητος επειδή χτύπησε το κεφάλι του στη γωνία τραπεζιού. Πιθανότατα επειδή φοβήθηκε», ανέφεραν οι γείτονες στο protothema.gr.

Ο 15χρονος που πυροβόλησε καθώς και ο πατέρας του συνελήφθησαν.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, «μεσημβρινές ώρες σήμερα (22-04-2022) σε οικία στην περιοχή του Ευόσμου τραυματίστηκε θανάσιμα από κυνηγετικό όπλο 15χρονος ημεδαπός».

«Για την υπόθεση συνελήφθη συνομήλικος του ημεδαπός καθώς και ο 56χρονος πατέρας του, ενώ κατασχέθηκαν δυο κυνηγετικά όπλα και ένας κάλυκας. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης ενώ στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: