Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Προβληματίζονται τα κέντρα αναψυχής για τις αυξήσεις τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης

 Προβληματισμός ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής για τις αυξήσεις τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης. Αλυσιδωτές αυξήσεις τιμών σε μια σειρά από βασικά αγαθά, προβληματίζουν έντονα τον κλάδο της επισιτιστικής βιομηχανίας, εκπρόσωποι της οποίας εκφράζουν ανησυχία που απορρέει τόσο από την αύξηση της τιμής των ζωοτροφών αλλά και την έκρηξη στις τιμές των καυσίμων διεθνώς. Σημαντικό πλήγμα δέχεται και η αγοραστική αξία των μισθών των καταναλωτών, σημειώνουν.

O πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Φύτος Θρασυβούλου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως η ακρίβεια πλέον στον τόπο μας αποτελεί γεγονός, εξαιτίας των αυξήσεων των τιμών πετρελαιοειδών, του γκαζιού, του ρεύματος, και όλων των σταθερών εξόδων των επιχειρήσεων.
Δήλωσε επίσης πως η προσήλωση των ιδιοκτητών των κέντρων αναψυχής στην συγκράτηση των τιμών δεν μπορεί να συνεχιστεί πλέον, σημειώνοντας πως οι τιμές των προιόντων πώλησης στα κέντρα αναψυχής φαίνεται πως πρέπει να αυξηθούν και ήδη αρκετές επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει στην αύξηση των τιμών τους .
Είπε ακόμη πως οι αυξήσεις των τιμών διαμορφώνουν ακόμη ένα μεγάλο πρόβλημα στις επιχειρήσεις οι οποίες ασχολούνται με δεξιώσεις, γάμους και βαφτίσεις, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να τιμολογούν, είτε για το τέλος του χρόνου, είτε για τους επόμενους μήνες ή για τον επόμενο χρόνο. Πρόσθεσε πως η αβεβαιότητα του κόστους τη στιγμή κατά την οποία θα χρειαστεί να αγοράσεις το προϊόν, να το μεταποιήσεις και να το δώσεις στο καταναλωτή, μπορεί να είναι καταστροφική για τις επιχειρήσεις. Κάλεσε επίσης τους επιχειρηματίες να είναι πολύ προσεκτικοί στις τιμολογήσεις τους για τους επόμενους μήνες και τον επόμενο χρόνο, αφού, όπως είπε, εξακολουθούμε να έχουμε μια αστάθεια στην αγορά. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα όπως την καλοκαιρινή περίοδο λόγω και της ηλιοφάνειας, τα φθαρτά και τα λαχανικά καταγράψουν κάποια μείωση .
Ιδιοκτήτης των κέντρων αναψυχής “Tα Μπάνια” o Δημήτρης Καλλής εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την αύξηση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης της τάξης του 30%- 40% . Όπως ανέφερε ακόμη δεν έχει προχωρήσει στην αλλαγή τιμοκαταλόγων στο καφεστιατόριο που διατηρεί στην Κάτω Πάφο ωστόσο, όπως είπε, σε λίγες ημέρες θα αλλάξει τους τιμοκαταλόγους του και θα υπάρξουν αυξήσεις στα είδη που πωλεί αλλά στα πιο ακριβά και όχι στους καφέδες ή στα αναψυκτικά.Οι αυξήσεις αυτές στα ακριβά είδη πώλησης του, σημείωσε θα κυμαίνονται στο 30%- 40%. Για μας είπε, όπως έχει εξελιχτεί η κατάσταση είναι “ μαχαίρι” κατά την έκφραση του . Οι κρεοπώλες συνέχισε είναι εύκολο να ανεβάζουν τις τιμές, αλλά οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής επειδή έχουν καταλόγους δεν μπορούν να αλλάζουν συνέχεια τους καταλόγους τους.
Τις επιπτώσεις έχουν δεχτεί και τα σουβλατζίδικα. Η Χλόη Κασιουλή Αργυρού που διατηρεί τέτοια επιχείρηση στην περιοχή της Τεχνικής Σχολής σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ εξέφρασε την ανησυχία της και τον προβληματισμό της για την αύξηση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης . Δυστυχώς παρατήρησε, οι αλυσιδωτές αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης έχουν επηρεάσει και την επιχείρηση της. Πρόσθεσε επίσης, πως κάποια είδη που έρχονται από το εξωτερικό έχουν καταγράφει αυξήσεις.


κυπε

φωτο αρχειο

Δεν υπάρχουν σχόλια: