Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Οδηγούσαν στην Πάφο υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών

 Τρεις οδηγοί εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών στην Πάφο. Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Μιχάλη Ιωάννου χτες στις 20:00 το βράδυ μέλη της ΑΔΕ Πάφου ανέκοψαν για έλεγχο στην οδό Αδαμαντίδος αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 25χρονος.

Σε προκαταρκτική εξέταση ναρκωτικών ουσιών που του έγινε διαπιστώθηκε ότι είχε στο σάλιο του ναρκωτικές ουσίες και ήταν θετικός. Ακολούθως έδωσε δεύτερο δείγμα το οποίο σφραγίστηκε για να σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εργαστηριακή ανάλυση. Ακολούθησε έρευνα το αυτοκίνητο του χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε το παράνομο .

Εξάλλου στις χτες στις 20:45 σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου ανέκοψαν για έλεγχο και πάλι στην Ακαμαντίδος όχημα που οδηγούσε 51χρονος, μόνιμος κάτοικος Πάφου. Σε προκαταρκτική εξέταση ναρκωτικών ουσιών που του έγινε, διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός . Έδωσε στην συνέχεια, δεύτερο δείγμα το οποίο αφού σφραγίστηκε θα σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους για περαιτέρω εργαστηριακή ανάλυση. Στην έρευνα που ακολούθησε στο όχημα του δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε το παράνομο.

Επίσης στις 20:00 χτες το βράδυ μέλη της ΑΔΕ Πάφου ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Χλώρακα . Ο οδηγός όπως διαπιστώθηκε ήταν 22χρονος μόνιμος κάτοικος Πάφου και από έλεγχο που του έγινε στα έγγραφα του οχήματος του διαπιστώθηκε ότι δεν είχε άδεια κυκλοφορίας από τις 31.12.21. Επιπρόσθετα επειδή είχε εμφανή σημεία και συμπτώματα χρήσης ναρκωτικών ουσιών του έγινε προκαταρκτικό δείγμα νάρκοτεστ για έλεγχο με θετική ένδειξη. Στην συνέχεια έδωσε πρόσθετο δείγμα το οποίο σφραγίστηκε και θα σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εργαστηριακή ανάλυση. Σε έρευνα στο όχημα του δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε το ύποπτο.

Ακόμη σε άλλη περίπτωση, εντοπίστηκε οδηγός να οδηγά υπό την επήρεια αλκοόλης , ο οποίος αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο νάρκοτεστ αλλά και είχε ακυρωμένη την εγγραφή οχήματος ενώ οφδηγούσε και χωρίς άδεια κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου , χτες στις 20:30 μέλη της ομάδας "Ζ" βρίσκονταν περιπολία στην Λεωφόρο Νεόφυτου Νικολαίδη στην Πάφο, όταν είδαν όχημα να κινείτο με ανατολική κατεύθυνση κατά τρόπο αλόγιστο και επικίνδυνο και να κατευθύνεται προς το μέρος τους εισερχόμενο στην αντίθερη λωρίδα κυκλοφορίας. Στην συνέχεια ο οδηγός εντοπίστηκε να οδηγά κατά τρόπο αλόγιστο και επικίνδυνο κάνοντας ελιγμούς δεξιά και αριστερά θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Αμέσως μέλη της ομάδας "Ζ " το ανέκοψαν και από έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός ήταν αλλοδαπός μόνιμος κάτοικος Πάφου 43 χρόνων. Στην συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός είχε έντονα τα σημεία και συμπτώματα της μέθης και σε προκαταρκτική εξέταση αλκοόλης που του έγινε διαπιστώθηκε ότι αυτός είχε στην εκπνοή του 62 mg, αντί 22 mg που είναι το ανώτατο όριο από τον Νόμο.

Ακολούθως ο οδηγός μεταφέρθηκε στην Τροχαία Πάφου για τελικό έλεγχο αλκοόλης όπου αρνήθηκε να δώσει ικανοποιητικό δείγμα εκπνοής για τελική εξέταση και επίσης αρνήθηκε να δώσει δείγμα για νάρκοτεστ. Επίσης από τις εξετάσεις που έγινε διαφάνηκε ότι είχε ακυρωμένη εγγραφή και η τελευταία άδεια κυκλοφορία του έληγε στις 31.12.20 .
Η Τροχαία Πάφου και Υκαν ( Κλιμάκιο Πάφου) διερευνούν τις υποθέσεις .

Δεν υπάρχουν σχόλια: