Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Έντονος προβληματισμός στα κέντρα αναψυχής για τις αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης

 Γεγονός αποτελεί πλέον η ακρίβεια στον τόπο μας , λόγω των αυξήσεων στις τιμές των πετρελαιοειδών , του γκαζιού, του ρεύματος, και όλων των σταθερών εξόδων των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να αυξηθούν και οι τιμές στα προϊόντα πώλησης στα κέντρα αναψυχής, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Φύτο Θρασυβούλου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως οι αυξήσεις είναι ταχύτατες και χωρίς προειδοποίηση , αναφέροντας ενδεικτικά πως τα 20 λίτρα του φυστικέλαιο που στοίχιζαν 37 ευρώ, ανέβηκαν στα 57 ευρώ και σήμερα στα 67 ευρώ .
Επεσήμανε, επίσης, πως η προσήλωση των ιδιοκτητών των κέντρων αναψυχής στην συγκράτηση των τιμών δεν μπορεί να συνεχιστεί πλέον, σημειώνοντας πως οι τιμές πώλησης στα κέντρα αναψυχής φαίνεται πως πρέπει να αυξηθούν και ήδη αρκετές επιχειρήσεις έχουν αυξήσει τις τιμές τους.
Παράλληλα, κάλεσε τους επιχειρηματίες του κλάδου να προχωρήσουν σε ήπιες αυξήσεις. Σίγουρα αυτή η αύξησ,η είπε, επηρεάζει τα κέντρα αναψυχής γιατί πάρα πολύς κόσμος έχει αποφασίσει να λιγοστέψει τις εξόδους του για να μπορέσει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και στα λεφτά που μπορεί να ξοδέψει.
Είπε, ακόμη, πως οι αυξήσεις των τιμών δημιουργούν ακόμη ένα μεγάλο πρόβλημα στις επιχειρήσεις οι οποίες ασχολούνται με δεξιώσεις, γάμους και βαφτίσεις, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να τιμολογούν είτε για το τέλος του χρόνου, είτε για τους επόμενους μήνες , ή για τον επόμενο χρόνο.
Κάλεσε τους επιχειρηματίες να είναι πολύ προσεκτικοί στις τιμολογήσεις τους για τους επόμενους μήνες και τον επόμενο χρόνο, αφού, όπως είπε, εξακολουθούμε να έχουμε μια αστάθεια στην αγορά.


κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: