Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Δύο νεαρές πίσω από τα σίδερα


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης επτά ημερών εναντίον δύο γυναικών ηλικίας 21 και 19 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας χωρίς άδεια και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.  

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «το βράδυ της Πέμπτης 28 Απριλίου δύο γυναίκες ηλικίας 21 και 19 ετών, εντοπίστηκαν στη Λάρνακα, να συνοδεύουν άλλη γυναίκα, ηλικίας 40 ετών, μαζί με τα τρία ανήλικα παιδιά της».

Προστίθεται ότι «από εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι η 40χρονη και τα τρία ανήλικα παιδιά της, δεν είχαν στην κατοχή τους οποιαδήποτε ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ φαίνεται να πέτυχαν την είσοδό τους στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, από σημείο εισόδου που δεν ελέγχεται από τις αρχές της Δημοκρατίας. Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, δύο άλλα ανήλικα πρόσωπα, μετέβησαν στην ΑΔΕ Λάρνακας, όπου από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι είναι επίσης παιδιά της 40χρονης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η 40χρονη γυναίκα και τα ανήλικα παιδιά της, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών στη Λευκωσία».

Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για επτά ημέρες.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.


https://www.reporter.com.cy/police/article/947893/sto-keli-dyo-neares-ga-paranomi-paramoni-sti-dimokratia


Δεν υπάρχουν σχόλια: