Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Νέες τάσεις στις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνίας


Μια άκρως ενδιαφέρουσα Ανοιχτή Διάλεξη με θέμα “New Trends in ICT And Their Applications in e-Government” διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Αποφοίτων του CIIM και το Διεθνές Ινστιτούτο Διοίκησης Κύπρου - CIIM σε συνεργασία με το Cyprus Computer Society - CCS και τη CYTA.

Κεντρικός ομιλητής της Διάλεξης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του CIIM ήταν ο Διευθυντής του Τμήματος Πληροφορικής της Δημόσιας Υπηρεσίας κ. Κώστας Αγρότης, ο οποίος στη διάρκεια της παρουσίασης του έκανε εκτενή αναφορά στη χρήση του “Cloud” και πως αυτή θα βοηθήσει μια επιχείρηση να καινοτομήσει, ενώ επικεντρώθηκε και στην κατανόηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος με τη βοήθεια και τη χρήση του “Big Data” και των “Analytics” που συμβάλλουν στη μετεξέλιξη των επιχειρήσεων.

Ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, Διευθυντής Επικοινωνίας της CYTA σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, μίλησε για την τεχνολογική επανάσταση. Κάνοντας μια ανασκόπηση ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε σε όλα τα στάδια της εξέλιξης της τεχνολογίας,  η οποία ξεκίνησε με τη μηχανοποιημένη παραγωγή με τη βοήθεια του νερού και του ατμού, στη συνέχεια όπως είπε ακολούθησε η μαζική παραγωγή με τη χρήση του ηλεκτρισμού και μετά η ηλεκτρονική τεχνολογία και η τεχνολογία της πληροφορικής και της αυτοματοποίησης της παραγωγής. Σήμερα τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, γινόμαστε μάρτυρες μιας τεχνολογικής επανάστασης που δεν έχει προηγούμενη ανάλογη εξέλιξη καλύπτοντας όλους τους τομείς της παραγωγής συμπεριλαμβανομένης της Διοίκησης και της Διακυβέρνησης.  

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων του CIIM κ. Κυριάκος Θεοφίλου απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους ευχαρίστησε εκ μέρους του Συνδέσμου τους χορηγούς της εκδήλωσης CCS, CYTA και Marks & Spencer / Voici la Mode.


Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και οι όλοι παρευρεθέντες εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το υψηλό επίπεδο της Διάλεξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: