Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Υπόθεση παράνομης εργοδότησης και αδούλωτης εργασίας στην Αγία Νάπα

Σε μια καταγγελία για παράνομη εργοδότηση αλλοδαπού και μία για εξώδικη καταγγελία για αδήλωτη εργασία προέβησαν χθες λειτουργοί του Γραφείου Εργασίας σε εργοτάξιο υπό ανακαίνιση ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες το πρωί μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αμμοχώστου και ΥΑΜ αρχηγείου, σε συνεργασία με κλιμάκιο επιθεώρησης του Υπουργείου Εργασίας, προέβησαν σε έλεγχο εργοταξίου υπό ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας στην Αγία Νάπα.
Κατά τον έλεγχο καταγράφηκαν συνολικά 48 άτομα που εργάζονταν στη σκηνή, εκ των οποίων 25 Κύπριοι, 20 Ευρωπαίοι και 3 αλλοδαποί από τρίτες χώρες.
Κατά τον έλεγχο έγιναν μία καταγγελία για παράνομη εργοδότηση αλλοδαπού και μία εξώδικη καταγγελία από Λειτουργούς του Γραφείου Εργασίας για αδήλωτη εργασία.
Εξάλλου χθες το πρωί μέλη της ΥΑΜ Αμμοχώστου εντόπισαν στην Αγία Νάπα 36χρονο πρόσφυγα από τo Ιράκ, μόνιμο κάτοικο Δεκέλειας, να εργάζεται παράνομα χωρίς την άδεια του Λειτουργού Μετανάστευσης. Συγκεκριμένα ο 36χρονος ασχολείτο με την ετοιμασία καλουπιών σε υπό ανακαίνιση διαμερίσματα στην Αγία Νάπα.
Από τη σκηνή απουσίαζε ο 38χρονος εργοδότης του από το Παραλίμνι, o οποίος κλήθηκε  και μετέβη στον Αστυνομικό σταθμό Αγίας Νάπας όπου έδωσε εξηγήσεις.
Ο 36χρονος πρόσφυγας συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και μεταφέρθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας όπου αφού κατηγορήθηκε γραπτώς αποδεσμεύτηκε.
Τις δύο υποθέσεις εξετάζει ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίας Νάπας.

Κυπε

Δεν υπάρχουν σχόλια: