Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Εκδήλωση ΟΣΕΛ για την ασφάλεια στη διακίνηση των νέων

 
Με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της ασφαλούς διακίνησης με το λεωφορείο, ιδίως των παιδιών, ο Οργανισμός Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας ΟΣΕΛ οργάνωσε το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 εκδήλωση με θέμα «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο» - με γκράφιτι στον σταθμό λεωφορείων «Κρυονέρι» στο Πέρα Χωριό Νήσου (επί της παλαιάς οδού Λευκωσίας – Λεμεσού).

Σε ομιλία του ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης συνεχάρη τον ΟΣΕΛ για την πρωτοβουλία του και αναφέρθηκε στη συνεχή προσπάθεια για αναβάθμιση των μέσων μαζικής μεταφοράς και τη σημασία της χρήσης του λεωφορείου. Τόνισε επίσης την ειδική αξία της πρωτοβουλίας του ΟΣΕΛ σε σχέση με την τοπική κοινωνία και τη νέα γενιά, καθώς και τον προγραμματισμό για δημιουργία νέων σταθμών στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Δράση στο δρόμο» ζωγράφισαν το λυόμενο υπόστεγο του ΟΣΕΛ στο σταθμό Κρυονέρι, στην είσοδο της κοινότητας Πέρα Χωρίου και Νήσου, στέλνοντας με το δικό τους τρόπο μηνύματα δημιουργικής απασχόλησης και συμμετοχής στην κοινωνία.

Το πρόγραμμα υλοποιεί το Συμβουλευτικό Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας ΣΥΚΕΣΟ και σε αυτό συμμετέχουν παιδιά από την περιοχή (Δήμος Ιδαλίου, Κοινότητες Πέρα Χωριού και Νήσου).
Το λυόμενο υποστατικό του ΟΣΕΛ ζωγραφίστηκε ως να είναι λεωφορείο με δημιουργίες των παιδιών.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΣΕΛ Ανδρέας Αθανασιάδης είπε ότι το τελικό αποτέλεσμα ανταποκρίνεται σε αυτό που είχε στο μυαλό του ο Οργανισμός, όταν ξεκίνησε την ιδέα, να έρθει σε επαφή με τα παιδιά και το ΣΥΚΕΣΟ, ώστε να αναδειχθεί η σημασία της ασφαλούς διακίνησης για τη νέα γενιά, είτε αυτή αφορά τη μετάβασή τους από και προς το σχολείο, είτε τις εξόδους τους το βράδυ για ψυχαγωγία.

Ο Δήμαρχος Ιδαλίου Λεόντιος Καλλένος σε δική του ομιλία αναφέρθηκε στο ρόλο του λεωφορείου για την εξυπηρέτηση της περιοχής και τη διευκόλυνση που προσφέρει για την ασφαλή μετακίνηση.
 

Για περισσότερες πληροφορίες: ΟΣΕΛ 22468088

Δεν υπάρχουν σχόλια: