Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ


Σειρά σημαντικών θεμάτων για την περεταίρω ανάπτυξη των σχέσεων της Πάφου με τη Ρωσία συζητήθηκαν κατά τη σημερινή επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ρωσικής Πρεσβείας  στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου και της συνάντησης που είχε με το Δήμαρχο της πόλης Φαίδωνα Φαίδωνος.


Κατά τη συνάντηση, ο κ. Φαίδωνος συζήτησε με  το δεύτερο στην ιεραρχία αξιωματούχο της Πρεσβείας κ. Andrey Gromov και τους συνεργάτες του συγκεκριμένους και πρακτικούς τρόπους για την περαιτέρω διεύρηνση της στενής συνεργασίας που ήδη  διατηρεί ο Δήμος Πάφου με την Πρεσβεία της Ρωσίας στη Λευκωσία και κατέληξαν από κοινού στην κωδικοποίηση τριών καινοτόμων πρωτοβουλιών:

α) τη διοργάνωση και καθιέρωση «Ημέρας της Ρωσίας» (Russian Day) στην Πάφο την τελευταία εβδομάδα του Σεμπτέβρη κάθε χρόνου για την ενίσχυση των διμερών  σχέσεων σε όλους τους τομείς.

β) τη διοργάνωση ενός «Business Forum» στην Πάφο, την πρώτη Παρασκευή του προσεχούς Νοεμβρίου, με στόχο η εκδήλωση αυτή να καταστεί ετήσιος θεσμός. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον τομέα των νέων τεχνολογιών, με τη συμμετοχή εταιρειών από τη Ρωσία, την Κύπρο και το Ισραήλ.

γ) την ανάπτυξη σχέσεων της Πάφου με μία Ρωσική πόλη, μέσω του θεσμού των Αδελφοποιήσεων, ώστε να καλλιεργηθούν ισχυροί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των θεσμικών οργάνων, αλλά και των απλών πολιτών, σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας.   

Στη συνάντηση συζητήθηκε και αποφασίστηκε επίσης όπως Δήμος Πάφου και η Ρωσική Πρεσβεία στη Λευκωσία συντονίσουν τις ενέργειές τους και εντείνουν τις προσπάθειές τους για τη διεύρηνση των πτήσεων από τη Ρωσία προς την Πάφο, αξιοποιώντας μεταξύ άλλων το Διεθνές αεροδρόμιο της επαρχίας μας ως ενδιάμεσο σταθμό για πτήσεις ρωσικών αεοροπορικών εταιρειών προς άλλες χώρες της περιοχής. Συζητήθηκε, ακόμη, το ενδεχόμενο της συμμετοχής πολιτιστικών και καλλιτεχνικών σχημάτων από τη Ρωσία στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Πάφος 2017 και συμφωνήθηκε όπως καθοριστεί σύντομα ειδική συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του Οργανισμού και της Πρεσβείας για διεξοδική συζήτηση του θέματος.   

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν, τέλος, όπως διατηρήσουν μεταξύ τους στενή επαφή για την άμεση προώθηση και υλοποίηση των ενεργειών που συμφωνήθηκαν.    



Δεν υπάρχουν σχόλια: